• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
292705 wyników

Przepis na przekąski z ciasta francuskiego

Przepis na Faworki tradycyjne
Faworki tradycyjne
To już tradycja :) Co roku, mniej więcej o tej samej porze, z mamą wyjmujemy z szafki starą "Panią Domu" z 1996r w której wydrukowali niezawodny przepis na faworki i gnieciemy, wykrawamy, przekładamy i smażymy. Z porcji wychodzą 2 duże talerze pełne py...
Smaczne domowe wypieki
Karnawał, Chrust, Faworki, Tłusty czwartek, żółtka
Przepis na Ryba i marchewkowe spaghetti
Ryba i marchewkowe spaghetti
Proponujemy efektowne, dietetyczne, proste w wykonaniu - danie z udziałem wszechobecnej w takim przypadku - marchewki, a w połączeniu z zielonym groszkiem i rybą w ziołach, to piękna kompozycjaSkładniki:porcja, filet świeżego łososia,3 szt marche...
Jadło z piekarnika i rondelka
Przepisy, Obiad
Przepis na Jagodzianki
Jagodzianki
Kiedy zaczął się sezon na jagody, zamarzyły nam się prawdziwe, domowe Jagodzianki. Przepisów na drożdżówki z jagodami jest wiele i trudno zdecydować się ten jedyny. Niestety większość przepisów jakie testowałam, kompletnie mnie nie zadowalały. Postano...
Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Ciasta z owocami, Lato, Słodkie bułeczki i drożdżówki, Drożdże, Borówki i jagody, Lukier, Ciasta drożdżowe
Przepis na Jesienne menu w VIVIAN
Jesienne menu w VIVIAN
Czasami jest tak, że podczas jedzenia wszyscy milkną. Zatapiają się w smakach, myślą nad ich połączeniami i przenikaniem, nad teksturą, barwą, dźwiękami, które wydają przy nagryzaniu. Kontemplują, łączą na różne sposoby ze sobą składniki na talerzu, a ...
food²
Recenzje, Wrocław, Restauracja
Przepis na Jak przygotować tematyczne przyjęcie urodzinowe i gdzie szukać inspiracji?
Jak przygotować tematyczne przyjęcie urodzinowe i gdzie szukać inspiracji?
Zafiksowana jestem na punkcie tematycznych przyjęć urodzinowych. Uwielbiam je rozplanowywać, wymyślać poszczególne elementy, a potem szukać możliwości, sprawdzać opcje wcielenia wizji w życie. To wciąga!Dzisiaj chciałam podzielić się swoją receptą na t...
Hoo Hooo things, czyli rzeczy, że hoo hooo!
Urodziny, Dekoracje na przyjęcia, Uroczystości
Przepis na Jedzenie w podróży. Co zabrać do jedzenia w podróż?
Jedzenie w podróży. Co zabrać do jedzenia w podróż?
Często stajemy przed dylematem co zabrać ze sobą w podróż. Owszem można stanąć na stacji benzynowej, w przydrożnym sklepie, barze czy restauracji. Ale gdy przygotujemy jedzenie samodzielnie możemy być spokojni o jego jakość.NAPOJENajlepiej zapakować ze...
I love cooking
Podróż
Przepis na Philippe Starck i jego kultowy design
Philippe Starck i jego kultowy design
Czy widzieliście kiedyś wyciskarkę do cytrusów w kształcie pająka lub przeźroczystą baterię umywalkową? Jeśli tak, przedstawimy Wam za moment ich niesamowitego twórcę, a jeśli nie, to właśnie macie okazję poznać kilka nowatorskich projektów i urządzeń ...
Hoo Hooo things, czyli rzeczy, że hoo hooo!
Rzeczy, Wnętrza, Wystrój wnętrza, Kultura i sztuka
Przepis na Torcik cytrynowo-makowy
Torcik cytrynowo-makowy
Trochę nietypowy tort bo zrobiony z ciasta ucieranego a nie biszkoptowego. Makowe blaty przełożone są lemon curdem a wierzch całości pokryty jest masą śmietanową. Wyszło pysznie, wilgotne ciasto, kwaskowaty krem cytrynowy i łagodząc...
daktyle w czekoladzie
Torty
Przepis na Mazurek ekspresowy
Mazurek ekspresowy
Mazurek to tradycyjne, słodkie ciasto kuchni polskiej, które przygotowuje się na Wielkanoc. Mój mazurek ekspresowy sporządzony jest z ciasta kruchego w czterech wersjach, każdy z mazurków został posmarowany powidłami śliwkowymi, polany polewą z gorzkie...
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasta i ciasteczka, Wielkanoc, Czekolada, Powidła, Kruche ciasto, Mazurek, Dekoracja
Przepis na Letnie migawki kulinarne
Letnie migawki kulinarne
Pogoda wciąż typowo letnia. I oby tak zostało jak najdłużej. Tego lata nie poświęciłam zbyt wiele czasu na pichcenie, ale małe co nieco udało się zrobić, jak na przykład spaghetti z domowych pomidorów, kopytka z truskawkami, dżem z papierówek i powidła...
Fraszka & Kobieta Renesansu
Food, Fotografia
Przepis na Wilgotne ciasto cytrynowe
Wilgotne ciasto cytrynowe
Wilgotne ciasto cytrynowe wymaga składników w temperaturze pokojowej. To bardzo ważne, w innym wypadku ciasto nie wyjdzie i zrobi się zakalec. Ucierane ciasta mają to do siebie, że ich składniki powinny być w tej samej pokojowej temperaturze, dlatego s...
Mama gotuje i testuje
Kuchnia, Ciasto, Twaróg, Truskawki, Cytryna, Lauretta, Ciasto ucierane, Kandy, Skórka z cytryny, Sok z cytryny, Wilgotne ciasto
Przepis na Karpatka z masą budyniową
Karpatka z masą budyniową
Karpatka to pyszne i bardzo lubiane ciasto z masą budyniową, oraz dwoma blatami ciasta parzonego, które wyrasta w piękne góry. Idealne ciasto na wspomnienia.Karpatka z masąCIASTO:125 g margaryny1 szklanka wody1 szklanka mąki5 jajekszczypta soliMASA:80...
CZARUJĄCA KLASYKA SMAKU
Dla dzieci, Deser, Ciasto, Budyń, Ciasto parzone, Karpatka
Przepis na WEGAŃSKI DESER LODOWY
WEGAŃSKI DESER LODOWY
HejDzisiaj przygotowałam to co tygryski lubią najbardziej, czyli deser ! Coś pomiędzy lodami a koktajlem z wykorzystaniem bakalii, mleka kokosowego, bananów i karobu. Nie będę ukrywać, że była to improwizacja, ale efekt końcowy jest na tyle zadowalając...
Daria O Zdrowiu
Desery
Przepis na Tarta z innej mąki i botwinka :)
Tarta z innej mąki i botwinka :)
Kolejny eksperyment kuchenny dotyczy mąki z konopi. Wypróbowałam już mąkę migdałową i mąkę kokosową, jako podstawę wypieków wszelakich używam mąki orkiszowej. Tym razem padło na konopie. Przede wszystkim zmielone ziarna konopi nie mają właściwości klas...
Piąta Pora Roku
Wypieki, Orkisz, Obiad, Czarnuszka, Mozzarella, Oliwki, Ser feta, Szczypiorek, Tarta
Przepis na SEKRETY UDANEGO PIERNIKA
SEKRETY UDANEGO PIERNIKA
Piernik bez pęcherzy - aby uniknąć pęcherzy warto po przelaniu ciasta piernikowego do blaszki nakłuć w ten sposób zapobiegniemy powstawaniu pęcherzyMarmolada - aby uniknąć ewentualnej fermentacji marmolady należy ją wcześniej zagotować energicznie mies...
Ciastka - domowe słodkości
Przepis na Co zrobić z mięsem z rosołu? czyli pierożki z pełnoziarnistego ciasta z farszem rosołowym
Co zrobić z mięsem z rosołu? czyli pierożki z pełnoziarnistego ciasta z farszem rosołowym
Bardzo często gotuje rosół nie na kościach czy porcjach rosołowych, ale na skrzydełkach z kurczaka, czy udźcu z indyka. Szkoda więc takiego dobrego mięska wyrzucać, więc ostatnio spróbowałam zrobić z nich (przy okazji dietetyczne) pierożki pieczone z p...
Wulkan Smaku
Dania główne, Pierogi, Co zrobić z mięsem z rosołu, Pierogi pieczone, Pierogi z ciasta pełnoziarnistego, Pierogi z mięsem z rosołu
← Poprzednia
395396397398399
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin