Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
292705 wyników
Przepis na przekąski z ciasta francuskiego
Warsztaty zdrowego jedzenia dla przedszkolaków
Kilka dni temu miałam wielką przyjemność gościć u przedszkolaków i razem z nimi przyrządzać zdrowe jedzenie. Nie było to gotowanie, ale robiliśmy warzywną sałatkę, koktajle z owoców i ziół, szaszłyczki z owoców suszonych i świeżych oraz zdrowe słodycze...
Grażyna gotuje
Relacje
,
Warsztaty
,
Zdrowe słodycze
Gofry drożdżowe
Gofry chyba już zawsze będą kojarzyć mi się z latem, kiedy to w dzieciństwie na wakacjach kupowało się je posypane cukrem pudrem lub z owocami. Dziś mam ochotę przypomnieć sobie te wesołe czasy :) U mnie śniadanie z goframi w roli głównej. ...
Tradycyjna kuchnia
Baranek z ciasta
Wielkanoc za pasem, więc wypróbowałam ostatnio przepis na baranka z ciasta. Aby go zrobić, należy mieć specjalną foremkę. Moja jest pełna, skręcana na śrubki. Co jeszcze potrzebujemy? Składniki: 4 szklanki mąki 1/2 szklanki ciepłego mleka 1/2 szklanki ...
Anka Gotuje
Ciasta
,
Wielkanoc
Przekąski sylwestrowe
Lada moment będziemy żegnać stary, a witać nowy rok! Jeśli organizujecie imprezę u siebie, to pod jednym względem jesteście na dobrej pozycji, nie musicie przygotowywać ... Post Przekąski sylwestrowe pojawił się poraz pierwszy w Magazyn kulinarny Codog...
Magazyn kulinarny Codogara
Kulinarne inspiracje
,
Przekąski
,
Imporeza
,
Przystawki
,
Sylwester
Razowe naleśniki z szynką i rzodkiewką od Iwonki
Super lekkie przekąski w formie naleśników udają wrapy i to jak skutecznie udają, spójrzcie tylko na fotografie. Umówmy się, że to nasze polskie wrapy. Jesteście ciekawi smaku, zachęcamy do wypróbowania, bo trudny jest do opisania, tyle fajnych składni...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Naleśniki
żabki
Jeden z pomysłów na karnawałowe przekąski. Szybkie i podzielne.Żabki drożdżoweSkładniki:ok. 3 g suchych drożdży,50 ml ciepłego mleka,łyżeczka cukru,spora szczypta soli i pieprzu,1 jajko,odrobina wody,2,5 szklanki mąki żytniej,10 oliwek,2 ł...
Kresowa panienka
Wypieki
,
Przekąski
Jak serwować eleganckie drinki?
Karnawał to idealny czas na spotkania ze znajomymi. Jedni lubują się w dyskotekowych klimatach, inni cenią sobie domówki w hucznym gronie. Wiele osób uwielbia karnawałowe przyjęcia taneczne, inne cenią sobie kameralne spotkania w gronie przyjaciół. [.....
Kulinarny Blog – wiesz jak gotować!
Poradniki
,
Przyjęcie
,
Zastawa stołowa
,
DUKA
,
Karafki
,
Kieliszki
,
Szklanki
,
Szklanki do drinków
,
Szklanki do whiskey
,
Szklanki DUKA
,
Szkło
,
Zastawa
Batoniki musli
Od kiedy jestem w ciąży staram się zdrowiej odżywiać. Szczególną uwagę zwracam na przekąski, które zjadam w ciągu dnia. Staram Czytaj dalej
Sweet&chili
08. Dietetycznie / Diet
,
05. Przekąski / Starters
,
Dietetyczne
,
Dieta
,
Słodkie
,
03. Coś słodkiego / Something sweet
,
06. Śniadania / Breakfasts
,
Domowe słodycze
,
Orzechy
,
Płatki owsiane
,
żurawina
,
Muffiny i ciastka
,
Ciąża
,
Fit
,
Migdały
,
Rodzynki
,
Banan
,
Baton
,
Batoniki musli
,
Fit słodycze
,
Miód
,
Morele
,
Musli
,
Słonecznik
,
Zdrowa przekąska
Jajka nadziewane pieczarkami
Nieodłącznym elementem Wielkanocy są oczywiście jajka. Ich po prostu nie może zabraknąć. Można je zaserwować na śniadanie albo podać w formie przekąski. Moje nadziane są pieczarkami, przełamane ostrą i chrupiącą rzodkiewką. Jajka są niezawodne, możne j...
Z Hrabiną w kuchni
Przystawka
,
Wielkanoc
,
Jajka
Seromak na kruchym spodzie z bakaliami
Seromak czyli świetne połączenie delikatnego i kruchego sernika o smaku pomarańczowym z pyszną masą makową z dużą ilością bakalii takich jak: suszone morele, daktyle, żurawina, rodzynki, orzechy włoskie i migdały. Seromak na kruchym spodzie z b...
AleTorcik!
Przepis
,
święta bożego narodzenia
,
Ciasta kruche i tarty
,
Makowiec na kruchym spodzie
,
Makowiec na święta
,
Migdały
,
Orzechy włoskie
,
Bakalie
,
Daktyle
,
Seromak
,
Seromak świąteczny
,
Seromak z bakaliami
Karnawałowe przekąski z Free Delikatesy Ekologiczne: pieczarki portobello na dwa sposoby
Styczeń to u mnie chyba najbardziej imprezowy miesiąc. Nie tylko dlatego że zawsze w styczniu trwa karnawał. W styczniu są również urodziny moje, mojej siostry i imieniny mojego męża. Pomysły na imprezowe przekąski są więc wtedy na wagę złota. A [...]...
Ekoquchnia
Bez kategorii
Gaustatoppen 1883. 1/6 Norwegii w ciągu jednego dnia.
Gaustatoppen (1883 m n.p.m.) to najwyższa góra norweskiego regionu Telemark. Wielu uważa, że widok ze szczytu jest najwspanialszy w całym kraju, bowiem przy dobrej pogodzie i dobrej widoczności widać aż 1/6 kontynentalnej Norwegii, co odpowiada 60 000 ...
Przepisy z podróży
Norwegia
,
Relacja z podróży
,
Trekking
Tort cynamonowy z powidłami śliwkowymi
Pyszny świąteczny torcik o smaku cynamonowo-korzennym, przekładany powidłami śliwkowymi, delikatnym i aksamitnym kremem na bazie serka mascarpone, śmietanki kremówki oraz cynamonu. Nasączenie biszkoptu sokiem z pomarańczy doskonale wypełnia korzenny sm...
AleTorcik!
Przepis
,
święta bożego narodzenia
,
Cynamon
,
święta
,
Torty
,
Powidła śliwkowe
,
Krem z mascarpone i kremówki
,
Przyprawa do piernika
,
Tort cynamonowy
,
Tort świąteczny
,
Tort z powidłami śliwkowymi
Ciasto ze śliwkami i bezą
Połączenie kruchego ciasta z owocami od zawsze wydawało mi się idealne, a to w szczególności takie jest. Maślany spód, lekko kwaskowate śliwki i chrupiąca beza. To wszystko zwieńczone aromatem cynamonu i wanilii. Bardzo jesienne ciasto, które z pewnośc...
Wędrówki po kuchni
Ciasta kruche
,
Ciasta z owocami
Fudskłer w podróży: 10 rzeczy, które każdy foodie musi zrobić w Madrycie
Herbem Madrytu nie bez powodu jest niedźwiedź wspinający się na drzewo truskawkowe i wcinający owoce! W stolicy Hiszpanii jeść po prostu trzeba! Knajp, restauracji, czy barów podających tapas nie brakuje. Na każdej ulicy znajdziemy przynajmniej jeden (...
food²
Fudskłer w podróży
,
Przewodnik
,
Podróże
,
Bazary i targi świata
,
Hiszpania
,
Madryt
Pain d’epi bagietka w kształcie kłosa
Hamelman dziś zaprosił mnie do przepisu na takie bułeczki zwane epi z francuskiego kłos. Bułeczki wdzięcznie się robi, są całkiem proste i czas spędzony przy nich całkiem przyjemny. Ja polecam a Wy zrobicie jak zechcecie :-)Pain d’epi bagietka w kształ...
Smaki Alzacji
Pieczywo
,
Na drożdżach
←
Poprzednia
339
340
341
342
343
Następna
→