Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
292705 wyników
Przepis na przekąski z ciasta francuskiego
Serowe kulki marynowane w oliwie
Jeśli przygotowujecie imprezę Sylwestrową w swoim domu, to przydadzą się własnoręcznie przygotowane przekąski. Oczywiście jeśli chcecie spędzić ten wieczór w towarzystwie kilku paczek chipsów i precelków, to nikt Wam nie broni. Ja co roku przygot...
W poszukiwaniu inspiracji
Przekąski
,
Sylwester
,
Sery
Ryba w cieście francuskim na zielonej chmurce
Uwielbiam promocje na ryby, wtedy można znaleźć naprawdę przeróżne gatunki ryb. Moją ostatnią zdobyczą jest polędwica z dorsza, czyli najlepsza i najdelikatniejsza część ryby. Taki okaz zasługuje na smaczne potraktowanie.Moją propozycją jest dors...
Pasja Patki
Danie główne
,
Warzywa
,
Ryby
Wytrawne Babeczki vol au vent
Eleganckie, wytworne, zwykle zaskakują nadzieniem. Świetne jako przystawka, zakąska, niezastąpione na cocktail party. Ile babeczek, tyle nadzień. Tutaj wersja wytrawna, ale nie bójcie się eksperymentować z owocami i słodkimi kremami. Składniki: ...
Pociąg Do Kuchni
Pociągi pod specjalnym nadzorem - przepisy specjalne
,
Stacja Metro czyli zakąski i przekąski
,
Stacja przystawki
,
Gare du Nord - kuchnia francuska
,
Francuska
,
Przekąski
,
Zakąski
,
Ciasto francuskie
,
Nadziewane
Polędwica z mintaja na szpinaku we francuskim cieście
Dobra rybka jest dobra, bo dobra i zdrowa. Dzisiaj polecamy mintaja, mniej docenianą rybę, która powinna częściej gościć na naszych stołach. Podana w bardzo atrakcyjny sposób, zachwyci domowników i wymagających gości. Można zrobić, też mniejsze rybki d...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Dania jarskie
,
Ryby
Książki Siostry Marii cześć 1
Książki Siostry Marii- takie książki powinien mieć każdy w swojej domowej biblioteczce :) Książki zostały podzielone tematycznie, dzisiaj przedstawię Wam trzy propozycje- "Marynaty i Nalewki", "Sałatki" oraz "Wypieki" wydawnictwa Martel.1. "Marynaty i ...
Aga w kuchni i nie tylko...
Placki ze świeżego ogórka
Przepis autorski (mój).Uwielbiam placki - takie wytrawne i na słodko...Ostatnio, podczas upałów wpadłam na pomysł lekkiej i delikatnej przekąski w postaci placków z... ogórka.Ależ one pyszne!Wspaniale smakują w połączeniu ze świeżą miętą, ale że ...
Di gotuje
FIT
,
Na śniadanie i kolację
,
Cukrzyca
,
Placki i naleśniki wytrawne
,
Ogórki
,
Durszlak
TARTALETKI Z KOZIM SEREM
Po dłuższej nieco przerwie zapraszam na małą, ale jakże apetyczną przekąskę. W tych tartaletkach z ciasta francuskiego pod warstwą kremowego sera kryje się nadzienie z pomidorów i ziół. Eleganckie danie nadaje się zarówno na przyjęcie, jak i rodzinny l...
KUCHENNE SILVA RERUM
Przekąski
,
Sery
,
Dania bezmięsne
,
Tartaletki
,
Bazylia
,
Ciasto francuskie
,
Kozi ser
,
Pietruszka
,
Pomidory
,
Tarty wytrawne
Bruschetty z guacamole i łososiem
Przepisów na guacamole znajdziemy bez liku, jednak kluczowym jego składnikiem jest awokado. Tajemnicą dobrze przygotowanego guacamole jest wybór dobrego awokado - powinno być naprawdę dojrzałe. Guacamole to danie kuchni meksykańskiej. Z wykorzystaniem ...
Kulinarny Blog – wiesz jak gotować!
łosoś
,
Przekąska
,
Przekąski
,
Kanapki
,
łosoś wędzony
,
Bagietka
,
Kiełki rzodkiewki
,
Biała fasola
,
Guacamole
,
Bruchetty
,
Bruchetty z łososiem
,
Bruschetty z guacamole i łososiem
,
Só
Bruschetta
Bruschetta – rodzaj przekąski pochodzącej z Włoch - grzanka, której podstawą jest pieczywo, posmarowane oliwą i roztartym czosnkiem. Więc u mnie podobnie powstałochrupiące, przypieczone pieczywo z soczystymi pomidorami z czosnkiem, mozzarella i b...
Życie zaczyna się w kuchni
Przekąski
,
Pomysł na śniadanie...
Imprezowe kanapeczki - krakersy z serkiem i łososiem
Chciałabym zaproponować Wam dzisiaj małą, ale za to pyszną przekąskę, która doskonale sprawdzi się jako przystawka na eleganckim przyjęciu, jak i na zwykłej domowej imprezie. Jest to doskonała alternatywa do tradycyjnych kanapek, które chyba już każdem...
Kuchnia Pełna Pasji
Przekąski i przystawki
,
łosoś
,
Kanapki na krakersach
,
Kanapki z łososiem
,
Przekąska
,
Przekąska w 5 minut
Tarta na cieście francuskim z kozim serem i pomidorami
Wygodne danie na ciepłe dni. Fakt, trzeba włączyć piekarnik, ale za to, przygotowań jest mało i składników nie za dużo. Pomidory o tej porze najlepsze, więc i tarta o tej porze troku najlepsza. Najlepiej użyć różnokolorowych pomidorów - będą się ładnie...
Stare Gary
Pomidory
,
Tarty i quiche
,
Ser kozi
Zbiór przepisów na Boże Narodzenie
W związku z tym, że na blogu jest coraz więcej przepisów postanowiłam trochę ułatwić Wam sprawę i opublikować świąteczny zbiór, z którego możecie wybrać sobie to co Wam się najbardziej podoba :).Moje bożonarodzeniowe ulubione smaki to:- bakalie- mak- ś...
Mania Wypiekania
Ciasta
,
Ciasteczka
,
Boże Narodzenie
Wykwintne francuskie paszteciki
Tylko 4 składniki potrzebujemy, robimy, pieczemy i smacznie na ciepło lub zimno jemy. Jeśli czysty barszczyk czerwony do nich dodamy to obiad będzie smaczny, zapewne udany.Składniki:1 opakowanie ciasta francuskiego ok. 375 g,200 g pasztetu wykwin...
Moniki Smakołyki
PRZEKĄSKA
,
PRZYSTAWKI
Kremówka ( napoleonka )
Składniki na 6 sztuk:1 płat ciasta francuskiegocukier puder do posypania kremówekMasa budyniowa:2 szklanki mleka1 szklanka śmietanki 36%130g cukru25g cukru waniliowego (użyłam własnej roboty)3 łyżki mąki ziemniaczanej6 żółtek1 łyżka mąki pszennej100g m...
kulinarne inspiracje Agusi
Ciasta i desery
TARTA NA LATO - POMIDORY I MUSZTARDA
Tarty na gotowym cieście, kruchym i francuskim, goszczą często na letnim stole wakacyjnym we Francji. Ta ma wszystko co lubię najbardziej: pomidory i musztardę Dijon. Oryginalnie tę tartę przygotowuje się na tzw. "pâte brisée" czyli na kruchym cieście....
ILLUCUCINA
Vege
,
Baking
,
DINNER
,
Obiad
,
PIECZENIE
,
Summer
PTYSIE Z MASĄ SEROWĄ I Z SUSZONYCH POMIDORÓW
W weekend świętowałam. Okazja była nie byle jaka - moje 30. urodziny. Chwila dla mnie wyjątkowa. Na moich przyjaciół, którzy stawili się, by uczcić ze mną to wydarzenie, czekał poczęstunek. Na pocz...
Moje codzienne przyjemności...
Mączne
,
Przekąski/przystawki
←
Poprzednia
152
153
154
155
156
Następna
→