Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
24105 wyników
Przepis na garnek rzymski przepisy
Bigos na kapuście pekińskiej z rodzynkami i bakłażanem
Bigos w dietetycznej wersji z łatwo gotującej się kapusty pekińskiej to sposób na szybkie danie w wersji fit. Można go podawać z kaszą lub ryżem. Wspaniale smakuje także z ziemniakami. Czasem przyrządzam go w wersji zupy, dodając więcej wody i wtedy st...
Ale zakwas!
Bezglutenowe
,
Wegańskie
,
Dania główne
Imbir kandyzowany syropem buraczanym
Imbir jest z pewnością znany wszystkim ze swoich właściwości rozgrzewających i pomagających zwalczać infekcje. Jego piekący smak wymaga jednak niewielkiego zrównoważenia, aby w pełni cieszyć się zaletami tego wspaniałego kłącza. Imbir starty na porcela...
Ale zakwas!
Bezglutenowe
,
Wegańskie
,
Przepisy podstawowe
Gołąbki w kiszonej kapuście i sosie grzybowym
Chodziły za mną juz od dawna, zawsze smakowały mi najbardziej ze wszystkich gołąbków, ale od kąt nie kisimy kapusty w beczkach to nie było skąd wziąć najważniejszy składnik.W październiku jednak obok tej kiszonej w słoikach postanowił...
Mój dzień
Dania jednogarnkowe
,
Grzyby
,
Gołąbki
Sernik gotowany z kajmakiem i orzechami + film
Pyszny sernik gotowany z kajmakiem i orzechami na bazie twarogu z wiaderka, o kremowej i aksamitnej konsystencji to wyśmienita propozycja, której nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Ten smaczny i bardzo prosty w przygotowaniu smakołyk to prawdziw...
Smakowite Dania
Karpatka w wersji II
To nic, że kolejny weekend minął w mgnieniu oka. To nic, że ciągle brakuje czasu na wszystko. To nic, że w głowie miliard myśli na minutę. Ważne, że to o czym kiedyś marzyłam niedługo się spełni i chociaż nie będzie to proste, stanie się faktem.Karpatk...
Brulion spadochroniarza - blog kulinarny
Kulinarne
,
Cukier
,
Jajka
,
Mleko
,
Masa budyniowa
,
Ciasto parzone
,
Karpatka
,
Krem maślano-budyniowy
Risotto ze szparagami i cukinią
Gdy na straganach królują szparagi u mnie w kuchni obowiązkowo gotuje się risotto, kremowe, dzięki ryżu arborio, sycące i bardzo smaczne, uwielbiam je i mogłabym na raz pochłonąć cały garnek, smaku dopełnia białe wino i tarty parmezan, nic wiecej...
Wanilia i Kardamon
Kuchnia polska
,
Obiad
,
Warzywa
,
Lato
,
Wiosna
,
Ryż
,
Risotto
Pasztet z cukinii - mój powszedni
Wpadam do domu, ledwie zdołam odwiesić płaszcz na wieszak, umyć ręce, i z miejsca wchodzę do kuchni - w gumiakach, na ich zdejmowanie czasu nie ma. Głodni w domu!! Głodni potwornie! Naprędce związuję włosy w niezgrabny kucyk - recepturką, bo na g...
w sezonie...
Lato
,
Wege-wege
,
Jesień
,
Zagrychy przekąski zakąski
,
Pasztety
Zupa meksykańska z mięsem mielonym!
Prosta i rozgrzewająca zupa idealna na weekend. Zupa meksykańska sprawdzi się na przyjęcia dla wielu osób - wystarczy mieć jeden duży garnek, gdzie wrzucimy składniki, a cała reszta dzieje się sama. Do przepisu możecie wykorzystać dowolne mięso mielone...
creative in kitchen
Featured
,
Danie jednogarnkowe
Lemon curd - krem cytrynowy
Najpopularniejszy angielski krem. Mocno cytrynowy, kwaśno - słodki, wspaniale orzeźwiający, przepyszny! Lemon curd jest doskonały sam w sobie, wspaniale sprawdza się również jako wyborny dodatek do wszelkich deserów, ciast i ciasteczek. Bardzo polecam!...
maniapieczenia
BEZ GLUTENU
,
Z RÓŻNYCH STRON ŚWIATA
,
LEMON CURD
,
KREMY
Czekoladowo - limonkowe ciasto bez mąki
Przepysznie czekoladowe, wilgotne ciasto z wybornym limonkowo - alkoholowym kremem. Nie bez powodu Nigella Lawson nazywana jest domową boginią :-) Połączenie kwaśnej, orzeźwiającej limonki z czekoladą to mistrzostwo smaku. Ciasto jest niesamowi...
maniapieczenia
BEZ GLUTENU
,
CZEKOLADA
,
MIGDAŁY
,
CIASTA Z CZEKOLADĄ
,
KAKAO
,
CIASTA BEZGLUTENOWE
,
LIMONKI
Śledzie w buraczkach
Co prawda może zdjęcie nie zachwyca, ale gwarantuję Wam, że tak przygotowane śledzie są wręcz idealne. Słodkawe z dodatkiem 'pijanych' rodzynek mmmm, cudeńka. Na pewno zagoszczą u nas na stałe i będą się regularnie pojawiać przy okazji spotkań rodzinny...
krzywa kromeczka
Ciecierzyca na słodko. Pralinki z ciecierzycy.
Gorące "pięć minut" ciecierzycy trwa! Wielu się nią zachwyca, lubię i ja. A odkąd mogę ją dostać w sklepie, w którym najczęściej robię zakupy, to gości u nas często. Najczęściej zajadam w formie hummusu, ale ostatnio natknęłam się na dyskusję, dotycząc...
Początkująca pani domu
Słodkości
PAŁECZKI Z KURCZAKA W SŁODKO-OSTRYM SOSIE Z MORELAMI I ŚLIWKAMI
Potrawa inspirowana daniem, które miałam przyjemność zjeść na krakowskim Kazimierzu w izraelskiej restauracji. Musiałam ją troszeczkę zmodyfikować, ze względu na to że karmię piersią i nie włączyłam jeszcze do mojej diety, niektórych składników które s...
Karmnik Zdrowia
Dania z drobiem
,
Dania mięsne
,
Dania z ryżem
Proste dekoracje z czekolady na tort -motyl i inne :-)
Witam Kochani tego jesiennego wieczoraDziś przychodzę do Was z troszkę innym postem niż zawsze, oczywiście przepis też bedzie-tym razem na wspaniały tort, ale to w kolejnym poście :-)Dziś wstęp do torta, a mianowicie pomysł na ciekawa dekorację.pokażę ...
Moje pyszne, łatwe i sprawdzone przepisy :-)
Jak przygotować słoiki i pasteryzować przetwory?
Uwielbiam lato za jego ciepło, słoneczną pogodę i ten niesamowity wybór owoców i warzyw. Stragany aż uginają się pod tymi dobrociami. Niestety, wszystko co dobre, szybko się kończy, dlatego warto zamknąć lato w słoiki. To najlepszy czas na przygotowywa...
Blog kulinarny z przepisami na Thermomix
Przetwory
,
Pasteryzacja
,
Porady
Gotowanie na stosie patyków czyli norweskie pinnekjøtt
Czego najczęściej używacie do gotowania na parze? Ja zwykle używam albo bambusowego koszyka do woka albo plastikowego garnka z koszykiem do mikrofalówki. Raz dwa i gotowe. Można jeszcze użyć specjalnego urządzenia, rozkładanego koszyka wkładanego...
Cook after reading
Przepis
,
Dla zaawansowanych
,
Podróże
,
Norweska
,
Skandynawska
,
Erik Nilssen
←
Poprzednia
596
597
598
599
600
Następna
→