Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
153479 wyników
Przepis na ciasto ze śmietaną
Makowiec
Makowiec to jeden z tych wypieków, bez których nie ma świąt Bożego Narodzenia. Najczęściej spotyka się go w formie strucli makowej, w której masę makową pieczemy zawiniętą w drożdżowe ciasto. Kluczem do uzyskania niepowtarzalnego s...
w mojej kuchni
CIASTA
,
BOŻE NARODZENIE
Tort Czekoladowo - Śmietankowy z truskawkami
Oj dawno...dawno...mnie tu nie było, co wcale nie oznacza, że zaprzestałam czekoladować, piec i wymyślać słodkich pyszności. Nie zawsze da pogodzić się pracę, choćby nie wiem jak była słodka z prowadzeniem bloga. A zatem dzisiaj traktuję to jako come b...
ChocoLadyWyWa...bamba
Jak zrobić domowe calzone? Calzone ze szpinakiem i ricottą.
Ostatnio zorientowałam się, że wśród tych wszystkich przepisów na zawijaną pizzę na moim blogu, brakuje jeszcze receptury na tradycyjne calzone. Dlatego dziś pokażę Wam krok po kroku, jak przygotować w domu ten pyszny włoski pieróg z klasycznym nadzien...
Chilli, Czosnek i Oliwa | blog kulinarny
Przepisy
,
Włochy
,
Pieczywo i słone wypieki
,
Domowa pizza
Galettes bretonnes czyli bretońskie naleśniki z mąki gryczanej (przepis podstawowy)
Galettes bretonnes to francuskie naleśniki jedzone w wersji ze słonym nadzieniem.Przyznam szczerze, że kaszę gryczaną polubiłam stosunkowo niedawno i z pewną dozą nieufności podchodziłam również do dań z mąki gryczanej. Pierwsze lody przełamała fantast...
czyli pepper
Oliwa
,
Jaja
,
Naleśniki/racuchy/placki/omlety
,
* przepisy podstawowe
,
Mąka gryczana
Ciasto ucierane z rabarbarem i kruszonką.
Ciasto ucierane z rabarbarem i kruszonką w zeszłym roku było u mnie w domu hitem i znikało w mgnieniu oka. Ile razy chciałam umieścić przepis na blogu, okazywało się nagle, że nie ma już co sfotografować i wpis musiał poczekać na następny wypiek. I tak...
kucharzenie Edi
Ciasta owocowe
,
Ciasta ucierane
Niezła chała i niedzielne śniadanie
Wczoraj wróciła ze spzitala do domu sąsiadka po zabiegu operacyjnym. Jest na ścisłej diecie, więc poszaleć kulinarnie nie mogłam na jej powitanie. Aby jednak umiliś jej dietę sucharkową postanowiłam zrobić chałkę. Pomysł okazał się strzałem w dizesiątk...
jestem zosia
Jesień
,
Zima
,
śniadanie
,
Drożdże
,
Chałka
Chlebek bezglutenowy dla Michałka
Ten chleb powstał dla naszego bratanka, który jest na diecie bezglutenowej i bezcukrowej.Jednocześnie staram się mu w tym chlebku przemycić jak najwięcej zdrowych składników, stąd dodatek słonecznika, siemienia, sezamu. Dzięki długiemu procesowi kwasze...
JEM KORZONKI
Bezglutenowy
,
Chleb
,
Pieczywo
Placek z sosem brokułowym
Lubicie placki ziemniaczane? Bo ja bardzo, choć nieczęsto sobie na nie pozwalam. Powód jest prosty - smażenie i niebotyczne ilości tłuszczu. Ale w wielu przypadkach, także i w tym, można nieco oszukać system i smażyć na oleju kokosowym. Jest duuużo zdr...
Lodówka Otwarta!
Obiad
,
Brokuły
,
śmietana
,
Smażone
,
Ziemniaki
,
Placek ziemniaczany
,
Sos
,
łosoś
Kokosowe ptasie mleczko
Zapraszam na pyszny i lekki deser w pucharku.Delikatnie kokosowy, lekki jak piórko...Pracy przy nim tyle co nic, a smak gwarantuje satysfakcję!Warto się skusić! :-)Potrzebujemy (2 porcje):puszkę mleczka kokosowego150 ml śmietany 18%4-5 łyżek cukru pudr...
Kuchnia pełna serca...
Na słodko
,
Podwieczorek
,
Deser
,
Mleczko kokosowe
Obiad w La Fiesta Tortilla Restaurant: recenzja
Od paru miesięcy uczę się hiszpańskiego, w związku z czym chciałam spróbować jakichś tradycyjnych potraw, a, że przez parę dni była u mnie mama, nasz wybór na poniedziałkowy obiad padł na meksykańską La fiesta Tortilla Restaurant. Jest to restauracja n...
Trzpiotka w Kuchni
Warzywa
,
Obiad
,
Krewetki
,
Meksykańskie
,
Recenzja
,
Restauracja
Duszona brukselka
Obiad kobiety pracującej, która nie ma czasu na wymysły i nie ma kasy na jedzenie na mieście. Trzeba mieć wcześniej ugotowaną kaszę i przygotowanie posiłku zajmie nie więcej niż 15-20 min.Właściwie osatnio żywię się tym na okrągło. Gdyż bardzo odpowiad...
eat babe green
Obiad
,
Warzywa
,
Na ciepło
,
Do kaszy
,
Kapusta
ZUPA ZE ŚWIEŻYCH OGÓRKÓW- przepis Grzegorza Łapanowskiego
Pierwsze jak się obudziłam, pomyślałam co na obiad. Gotując dla siebie, planuję na kilka dni. Lodówka pusta i za nim pójdę na zakupy zrobię listę. Pustak w głowie.I pierwsze co zrobiłam sięgnęłam do mojej ulubionej książki Grzegorza Łapanowskiego...
Kuźnia Przepisów
Dlaczego wybieram retro?
Jeśli zapytałbyś mnie „dlaczego retro?”, najpierw odpowiedziałabym, że nie mam żywych kontaktów z ludźmi z pokolenia moich rodziców, czy dziadków. Powiem Ci również, że nie znam ich świata i nie rozumiem estetyki, którą chcą otaczać się dziś. Nat...
Retro Food Design
Z życia wzięte
,
Wydarzenia
SERNIK ŚWIĄTECZNY -KORZENNO POMARAŃCZOWY Z BEZĄ POMARAŃCZOWĄ mniam:)
Pierwszy raz upiekłam ten sernik w niedzielę .Miał być inny ale okoliczności zadecydowały inaczej.Miał być z czekoladą ,a dostał bezę .I nawet nie sądziłam ,że taki smaczny i że takie zainteresowanie zdobędzie na poniedziałkowej wigilii w firmie ...
Co by tu zjeść?
Serniki
Jajka faszerowane szynką i koperkiem
Jajka faszerowane nieodzownie kojarzą mi się ze Świętami Wielkanocnymi. W ciągu roku niewiele jest takich dni kiedy przygotowujemy jajka w takiej postaci. Może dlatego tak bardzo nam wtedy smakują. Te jajka faszerowane szynką, z dużą ilością świeżego k...
Wilczkowy Świat
Kulinarnie
,
Wielkanoc
,
Jajka
,
Przystawki
Fusion tacos – nowa wersja meksykańskiego dania
Czym jest fusion tacos i jakie kuchnie w sobie łączy? The post Fusion tacos – nowa wersja meksykańskiego dania appeared first on Inspirowane Smakiem.
Inspirowane Smakiem
Artykuły
←
Poprzednia
406
407
408
409
410
Następna
→