Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
76 wyników
Przepis na chinkali
Chinkali czyli pierożki gruzińskie
Jest weekend, jest więc czas, żeby dłużej posiedzieć w kuchni. Do zrobienia chinkali podchodziłam kilka razy, ale zawsze wynajdywałam wymówkę, żeby, zamiast ich, zaserwować rodzinie, jakiś szybki makaron na obiad (co za wygoda, hehe). Mąż prosił jednak...
Garnki na zielonych wzgórzach
Dania mięsne
,
Placki naleśniki pierogi
Nepalskie pierożki momo (z mięsem)
W Nepalu dwie najbardziej popularne potrawy to: dal-bhat (ryż z soczewicą) oraz momo: czyli ... pierogi! Jak wyglądają nepalskie pierogi? Właściwie różnią się nadzieniem i sposobem podania. Bo już na przykład lepienie - sposób łączenia brzegów - nie b...
Studnia Miodu
Danie główne
,
Kuchnia nepalska
,
Pierogi
Chinkalnia Wrocław – chinkali, charczo, chaczapuri*
Do Chinkalni podjechaliśmy na dzisiejszy obiad. Obejrzeliśmy chyba kilkanaście lokali w Internecie. Miało być coś w centrum, wiedzieliśmy, że nie mamy ochoty na Artykuł Chinkalnia Wrocław chinkali, charczo, chaczapuri* pochodzi z serwisu Blog ...
Blog o prawie samych przyjemnościach
Kuchnia
,
Lifestyle
,
Jem w mieście
,
Restauracje wrocław
,
Chinkalnia
,
Chinkalnia wrocław
,
Jedzenie w restauracji
,
Kuchnia gruzińska
Warsztaty kulinarne z marką Galeo
W sobotę 9 kwietnia 2016 roku blogerzy kulinarni z różnych zakątków Polski zjechali do Cook Up Studio – Fort Mokotów na warsztaty kulinarne z marką Galeo i szefem Maciejem Wawryniukiem. Dzięki uprzejmości Agencji JBcomm Sp. z o.o. kolejny już raz R...
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Przyprawy
,
Testy i warsztaty kulinarne
,
Warsztaty kulinarne
,
Warsztaty
,
Galeo
,
Warsztaty kulinarne z marką Galeo
,
Maciej Wawryniuk
Domowe pierożki na parze dim sum manty
Jak zwał, tak zwał, ale moda na te pyszne, zdrowe cudeńka zaczęła się w Warszawie...Post Domowe pierożki na parze dim sum manty pojawił się poraz pierwszy w .
Pinch of salt
Wegetariańskie
,
Obiad
,
Dim sum warszawa
,
Dim sum
,
Pierożki na parze
,
Dim sum blog przepis
,
Dim sum przepis
,
Dim sum w domu
,
Manty
,
Na parze
,
Zdrowe pierożki
Sakiewki z mięsem -Chinkali
Składniki:- 500 g mąki,- 1 jajko,- 125 ml mleka,- 2 łyżki oleju,Farsz:- 40 g mielonej wieprzowiny,- 30 g mielonej wołowiny a najlepiej baraniny, - 3 cebule,- 2 ząbki czosnku,- 125 ml bulionu,- 1 pęczek kolendry lub pietruszki,- sól, pieprz,...
Wesoła Kluseczka
Mięso wieprzowe
,
Mięso wołowe
Chinkali
Gruzińskie pierożki chinkali je się palcami ( trzymając za czubek ), najpierw delikatnie się nadgryza wypijając rosołek ze środka , a następnie zjada się pozostałą całość.SKŁADNIKI :Ciasto:- 500 g mąki pszennej- 250 ml zimnej wody- 1 łyżeczka soliFarsz...
Mój punkt smaku
Pierogi pyzy kluski
,
Potrawy z mięsem
Chinkali - gruzińskie pierożki z mięsem
Nasz ostatni hit! Od momentu jak pierwszy raz ugotowałam chinkali, oczywiście pod namową chłopaka, nie daje mi on spokoju i tak oto delektowaliśmy się ich smakiem kilkakrotnie w przeciągu tygodnia.Choć danie nie jest w moim guście (wolałabym coś ...
Ciastolubna
Na słono
,
Obiad
Hamburger
Tak ostatnio mnie naszło, po tym jak zostało mi mięso po robieniu chinkali, że można by walnąć hamburgera. I tak zrobiłem. Wyszedł smaczny, aczkolwiek strasznie chamski (taki tłusty i w ogóle). Ale raz na jakiś czas można! Składniki: mięso mielone (na...
Studenckie gotowanie
Pierożki inspirowane Chinkali
Chinkali, czyli duże kołduny wypełnione zupą, która pojawia się samoistnie w wyniku gotowania potrawy, wydzielając się zeznajdującegosię w środkumięsa np. baraniny lub wołowiny (cyt. Wikipedia). Potrawa kuchni gruzińskiej.Ja zainspiro...
Notes From Eating
Obiad
,
Kolacja
,
Mięso
,
Kulinarne inspiracje
,
Przystawka
,
Kuchnia gruzińska
Chinkali
Chinkali to gruzińskie pierogi. Można zamówić je w prawie w każdej restauracji. Są po prostu przepyszne.Należy jeść je palcami. Pochwycić za czubek. Ugryźć. Wyssać cały rosół ze środka. Zjeść resztę zostawiając niejadalny czubek. Kiedyś zaprosiła...
Biała Dynia
Mięso
,
Nieszybkie
,
Nieproste
,
Smaczne
,
MowiąŻeDobre
,
Pierogi
,
Regionalne
,
Gruzja
,
Mięso mielone
Chinkali
Kiedy kilka lat temu po raz pierwszy poszliśmy do gruzińskiej restauracji, zakochałam się od pierwszego wejrzenia i to miłością długotrwałą i wierną ;)Chaczapuri, charczo, gupta, czanachi rozpływają się w ustach, a ja nad nimi i dodatkowo to cudowne gr...
Jeżynowy chruśniak
CHINKALI - GRUZIŃSKIE PIEROGI Z MIĘSEM
Pierogi nie są moja mocną stroną dlatego długo zbierałam się do zrobienia pierożków chinkali :) ... a teraz kiedy juz je raz zrobiłam wiem jedno będą gościć u nas częściej robi się je zdecydowanie szybciej i łatwiej niż nasze tradycy...
Z pasji i zamiłowania do gotowania i testowania ......
DANIA GŁÓWNE
Gruzja na widelcu, czyli kilka słów o kuchni gruzińskiej
Wakacyjne rozluźnienie widać w częstotliwości naszych postów, ale wracamy ze smacznym postem i kilkoma informacjami na temat kuchni gruzińskiej :)Kilkudniowy wypad do Gruzji okazał się prawdziwą ucztą smakową! Jedzenie jest tanie, łatwo dostępne, smacz...
Stylowy Widelec
Lifestyle
,
W podróży
Chinkali
Chinkali to pierożki wywodzące się z Gruzji. Podczas gotowania w środku każdego z nich robi się bulion stąd metoda ich zjadania-najpierw trochę nadgryzamy, wypijamy bulion z środka a następnie zjadamy resztę :)Składniki na ciasto:500 gram mąki1 jajko c...
Tak smakuje życie
Chinkali-pierogi gruzińskie
Chcę Wam zaproponować kawałek kuchni gruzińskiej- na początek pierożki gruzińskie chinkali. Jest, to rodzaj pieroga faszerowany mięsem- bardzo często stanowi danie główne. Przepis Tamuny Kiladze, rodowitej gruzinki. Dzięki Tamuna za tą piękną kulinarną...
Kuchnia Beaty
Obiad
,
Wieprzowina
←
Poprzednia
1
2
3
4
Następna
→