○ kasza manna na budyniu waniliowym z żurawiną, powidłem z węgierek i płatkami kokosowymi, nadziana bananem i serkiem wiejskim
○ Kasza manna:
niecała szklanka mleka
5 łyżek kaszy mannej
1 płaska łyżka budyniu waniliowego
garstka żurawiny
słodzidło
Mleko zagotowujemy ze słodzidłem. Zmniejszamy ogień, wsypujemy kaszę, budyń i żurawinę, mieszamy do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Pierwotnie kasza manna miała być puddingiem, ale po przełożeniu na talerz powstała...nora. Dokładnie tak wyraziła się o tym 'dziele' moja siostra :D. Dlatego też na końcu kaszka wylądowała w kokilce, która posłużyła za miseczkę. Nie odebrało jej to jednak smaku. Dzięki budyniowi manna uzyskała specyficzny smak i nutę wanilii, idealnie zgrywającej się z płatkami kokosowymi. Powidła wraz z żurawiną perfekcyjnie dopełniły tę miseczkę, przełamując mleczną kaszkę swoją naturalną słodyczą.
Prosto, delikatnie, bez kombinowania...Śniadanie zaliczam do bardzo udanych!
Dzisiaj okulista... Skłamałabym, gdybym powiedziała, że się nie boję. Mam nadzieję, że te plamy to jednak męty i ostatnia osoba, która mnie badała miała rację mówiąc, iż to nic groźnego.