Jestem uzależniona od kuchni włoskiej przyznam się bez bicia...jak dla mnie nie ma lepszej kuchni i niech mi tam nie mówią, że jest zbyt prosta itd ......właśnie w tym tkwi cały sekret sezonowe produkty: duuuuuuużo warzyw, mega oliwa, miłość mojego życia czyli parmezan i król królów makaron - co tu więcej pisać po prostu mistrzostwo!Dzisiaj mam dla Was przepisik na pyszne proste danie obiadowe i nie tylko z grzybami portobello, które uwielbiam dostaniecie je w Piotrze i Pawle albo w Almie!
SKŁADNIKI: 2 OSOBY
250 g makaronu spaghetti 100% pszenicy durum1/2 szklanki oliwy z oliwek2 ząbki czosnku400 g grzybów portobello mogą być inne oczywiściepęczek świeżej natki pietruszki papryka czerwona mielonapieprz świeży mielony sól
PRZYGOTOWANIE
Na patelni podgrzewamy oliwę i wrzucamy posiekany czosnek.
Kiedy czosnek się lekko zeszkli dodajemy pokrojone w paski grzyby portobello.
Smażymy do momentu aż grzyby "puszczą wodę".
W tym czasie gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu tak aby był al'dente.
Do odpowiednio usmażonych grzybów dodajemy odcedzony makaron i doprawiamy papryką, pieprzem i solą.
Na końcu posypujemy posiekaną pietruszką.
Podajemy natychmiast!
SMACZNEGO!