Zbiór 30 najlepszych wegańskich przekąsek, które świetnie sprawdzą się na każdej imprezie. Na tej liście nie mogło zabraknąć roślinnych serów, past takich jak hummus, czy smalczyk, sałatek, nuggetsów, czy mojej ulubionej focacci i najpyszniejszej w świ...
Batoniki bounty to jedne z tych, które najłatwiej przygotować w wersji roślinnej. Wystarczy kilka składników i odrobina wolnego czasu aby cieszyć się znanym i lubianym smakiem w nieco zdrowszej i oczywiście wegańskiej wersji. Chrupiąca czekolada, k...
Uwielbiam masło orzechowe, co z resztą można zauważyć - często pojawia się w moich przepisach. Poza słodyczami i daniami obiadowymi, krem z fistaszków wspaniale sprawdza się także z zupach! Wystarczą dwie, trzy łyżki masła orzechowego i od razu mamy sy...
Są takie sytuacje, kiedy w środku nocy ostatnim tchnieniem przytomnego umysłu zalewacie wodą cieciorkę, żeby na drugi dzień zaimponować jeszcze bardziej, zrobić obiad i odpadacie. Rano okazuje się, że zamiast ośmiu godzin moczyła się jedenaście, dziwni...
Gołąbki to moje ulubione comfort food, poza klasycznymi z RYŻEM I SOCZEWICĄ koniecznie musicie spróbować lekko orientalnej wersji. Z całą masą bulguru, ciecierzycy, kuminem oraz rodzynkami, do tego wspaniały delikatny sos pomidorowy z dodatkiem mleka k...
Keks kojarzy mi się z nachodzącymi świętami uwielbiam jego smak bo jest w nim pełno smakowitych bakalii. Do ciasta można dać inne ulubione bakalie ja dałam takie które akurat miałam w zapasie. Polecam go dla wszystkich wielbicieli bakaliowych ciast. &n...
Pampuchy, parowce, kluski na parze to ciasto drożdżowe krótko gotowane na parze. Ciasto jest mięciutkie, delikatne, z mało wyczuwalną nutą dyni, ale to bardziej za sprawą gałki muszkatołowej. Pampuchy mają piękny, żółty kolor dzięki puree z pieczonej d...