Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
917.
Mon petit déjeuner- je l'adore!
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
448
Kategorie
239
917.
Korzenny jabłkowy krem z pęczaku z ciasteczkową odżywka białkową podany z mandarynkami, pekanami i sosem kasztanowo-kakaowym25B/15T/75W
Mon petit déjeuner- je l'adore!
12 sty 16
Słodko
,
Owoce
,
Odżywka białkowa
,
Kakao
,
Twarożek grani
,
Jabłko
,
Kasze
,
Krem
,
Pekany
,
Krem kasztanowy
,
Kasza pęczak
,
Mandarynki
jabłko
109 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Mon petit déjeuner- je l'adore!
Zdrowe śniadania, sport, motywacja. Po poranki mogą być przyjemne.
448
239
Polecane przepisy
Rehabilitacja buraka, czyli buraczana pasta do chleba z czosnkiem, chrzanem i czarnuszką
Jeśli chcesz kogoś obrazić, mówisz Ty buraku! Jeśli plotkujesz o kimś nieobytym i niedouczonym, wcześniej czy później nazwiesz go burakiem. Jeśli chcesz się kogoś pozbyć, wysyłasz go na buraczane pole (to prawie jak tam, gdzie piep...
gazdowanie
Wege
,
Bez glutenu
,
śniadaniowo
,
Czosnek
,
Olej lniany
,
Buraki
,
Lunchbox
,
Słonecznik
,
Chrzan
,
Czarnuszka
,
Ogórki kiszone
Lunchbox #2: pieczone buraki, feta i kasza gryczana
Znacie to uczucie, gdy po powrocie z urlopu w lodówce zastajecie jedynie smętne resztki masła, kawałek sera i zwiędłego ogórka? Nazajutrz czeka zderzenie z rzeczywistością, która ma postać kilkudziesięciu nieprzeczytanych maili, stosu papierów na biurk...
gazdowanie
Wege
,
Na obiad
,
Bez glutenu
,
Feta
,
Kasza jaglana
,
Kasza
,
Buraki
,
Ser feta
,
Olej rzepakowy
,
Buraczki
,
Ocet balsamiczny
Granatem w bakłażana, czyli wegańska pasta z bakłażana i orzechów włoskich
Przyszła pora na dojrzałe w słońcu bakłażany. W mojej kuchni to zgrabne warzywo ląduje zwykle w szakszuce w towarzystwie pomidorów, owczego sera i oczywiście jajek. Bakłażan to również żelazny składnik rattatouille. Od czasu do czasu bakłażan pojawi si...
gazdowanie
Wege
,
Bez glutenu
,
Czosnek
,
Orzechy włoskie
,
Bakłażan
,
Pasta do chleba
,
Granat
Z cyklu: kuchnia góralska. Drożdżowy wieniec z bryndzą i czosnkiem
Niedawno zaczął się redyk. Owce zajadają soczystą trawę na halach, a my raz na jakiś czas zajadamy się oscypkami i bryndzą importowaną spod Nowego Targu. W naszej brwinowskiej galerii handlowej usadowił się już jakiś czas temu producent o...
gazdowanie
śniadaniowo
,
Czosnek
,
Masło
,
Zakopane
,
Kuchnia góralska
,
Góralskie jadło
,
Góralskie potrawy
,
Podhale
,
Brwinów
,
Bryndza
,
Bryndza podhalańska
Z cyklu: kuchnia góralska. Jajka zapiekane pod oscypkową pierzynką
Owce zeszły z redyku z hal na niziny. O tej porze roku już nie uświadczysz oryginalnego oscypka. Oryginalnego, czyli o zawartości co najmniej 60% mleka owczego. Kiedyś o tym napiszę więcej. Gdy owce znów będą na hali. Na targowicy pod Continue ...
gazdowanie
Wege
,
śniadaniowo
,
Jajka
,
Zakopane
,
Kuchnia góralska
,
Jogurt
,
Oregano
,
Oscypek
,
Szczypiorek
,
Jogurt naturalny
,
Eggs
,
Jajka zapiekane
Zrób sobie śniadaniowy raj, czyli ziarna starożytne na mleku kokosowym z sezonowymi owocami
Bywają takie dni, gdy wpadam w ciąg kulinarno-fotograficzny. Gotuję, piekę i fotografuję. Jak w transie. Bo akurat pod ręką są nowe składniki, które chciałabym przetestować i sprawdzić czy zagrają z innymi, dobrze znanymi. Bo jest sezon n...
gazdowanie
Wege
,
Bez glutenu
,
śniadaniowo
,
Migdały
,
Jogurt grecki
,
Maliny
,
Mleko kokosowe
,
Kasza jaglana
,
Leniwe weekendowe śniadania
,
Płatki owsiane
,
Borówki amerykańskie
,
Ryż
,
Płatki kokosowe
,
Bulgur
,
Monini
,
Morwa suszona
,
Rice & More
Weekendowe wypady: zespół pałacowo-parkowy w Radziejowicach
Korzystając z minionego długiego weekendu wybraliśmy się na wycieczkę do Radziejowic, gdzie znajduje się zabytkowy zespół pałacowo-parkowy. Radziejowice to mała wieś położona niedaleko Żyrardowa nad rzeczką Pisią Gągoliną (czyż to nie urocza nazwa?), g...
gazdowanie
Podróże
,
Mazowsze
,
Pałac w Radziejowicach
,
Radziejowice
,
Zespół pałacowo-parkowy w Radziejowicach
Upiecz sobie brioszkę, czyli kolejne wyzwanie mistrza Małeckiego
Drożdżowe wypieki należą moim zdaniem do nieskomplikowanych. Pewnie tak mówię, ponieważ przede mną wciąż pieczenie chleba na zakwasie, który wcześniej należy czule doglądać i dokarmiać. Ciasto drożdżowe nie jest aż tak wymagające. Wystarczy odpowiednia...
gazdowanie
Słodkie
,
śniadaniowo
,
Czekolada
,
Drożdże
,
La cuisine française
,
Cukiernia Lidla
,
Brioche
,
Brioszki
,
Bułeczki śniadaniowe
,
Ciasto francuskie
,
Drożdżowe wypieki
,
Francuskie wypieki
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone