Mój pomysł na dzisiejszy obiad to tortilla z kurczakiem, szpinakiem i pomidorami. Taki fast food, ale domowy i nieco lżejszy. No i co najważniejsze nie jest jedną wielką bombą kaloryczną.
Składniki:- placki tortilli (najlepiej pełnoziarniste)
- pierś z kurczaka
- świeży szpinak
- 2 spore pomidory
- mała puszka kukurydzy
- trochę parmezanu
- sól, pieprz, curry, ostra papryka
- olej rzepakowy
Sposób przyrządzania:Oczyszczoną pierś kroimy w mniejszą kostkę, i marynujemy w przyprawach z łyżką oleju rzepakowego. Odstawiamy na ok.15 minut.
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy naszego kurczaka, gdy zmieni on kolor dodajemy umyty szpinak. Przesmażamy 5 minut. Dodajemy, pokrojone w większą kostkę, obrane pomidory, oraz kukurydzę. Doprawiamy do smaku.
Wszystko smażymy do momentu, aż odparuje większość wody. Pod koniec dodajemy trochę parmezanu.
Danie kładziemy na gotowy placek tortilli, zwijamy i zjadamy ze smakiem :)