Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
miękkie i delikatne bułeczki drożdżowe (metoda tang zhong)
o-smaku
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
237
Kategorie
106
Miękkie i delikatne bułeczki drożdżowe (metoda tang zhong)
Tang zhong, choć brzmi jakby było czymś skomplikowanym, jest bardzo prosty do wykonania. Jest to mieszanka wody i mąki, którą podgrzewamy do 65 stopni C (mniej więcej), aż zrobi się gęsta jak kisiel czy budyń. Następnie studzimy taką miksturę i dodajem...
o-smaku
05 gru 17
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
o-smaku
kuchnia najczęściej roślinna
237
106
Polecane przepisy
Mleczny chlebek
To najlepszy mleczny chlebek jaki kiedykolwiek jadłam! Pieczywo jest niezwykle puszyste, miękkie i elastyczne. ToRead More Artykuł Mleczny chlebek pochodzi z serwisu Blog kulinarny - Kuchnia Marty.
Blog kulinarny - Kuchnia Marty
Przepisy
,
Kuchnia-marty.pl
,
Blog kulinarny
,
Najlepszy blog kulinarny
,
Blog
,
Kuchnia marty
,
Śniadanie
,
Inne
,
Ciasto drożdżowe
,
Drożdże
,
Bułeczki
,
Pieczywo
,
Domowe pieczywo
,
Bread
,
Bułki mleczne
,
Hokkaido Milk Bread
,
Milk Bread
,
Mleczny chlebek
,
Najlepszy mleczny chlebek
,
Tang Zhong
,
TangZhong
,
Wypieki drożdżowe
Tang Hotpot – chińskie gorące kociołki w Wilanowie
Tang Hotpot to otwarta niedawno chińska restauracja oferująca jedzenie z kociołków. Mieści się w Miasteczku Wilanów przy jednej z głównych ulic. Koncepcja zbliżona jest to tego, czego możemy doświadczyć będąc w Chinach, Korei czy Japonii, czyli samodzi...
Madame Edith
Miękkie i delikatne bułeczki drożdżowe (metoda tang zhong)
Tang zhong, choć brzmi jakby było czymś skomplikowanym, jest bardzo prosty do wykonania. Jest to mieszanka wody i mąki, którą podgrzewamy do 65 stopni C (mniej więcej), aż zrobi się gęsta jak kisiel czy budyń. Następnie studzimy taką miksturę i dodajem...
o-smaku
Bułeczki drożdżowe sojowo — serowe
Przepis nabułeczki drożdżowe sojowo — serowe pozwoli urozmaicić smak tego standardowego produktu śniadaniowego. Przepis nabułeczki drożdżowe sojowo — serowe 450 g mąki pszennej 650, 200 ml ciepłej wody (ok. 37–42 ºC), 50 ml oleju rzepakoweg...
Bomba Kaloryczna
Ser żółty
,
Produkty zbożowe
,
Drożdże piekarnicze
Maślane rogale śniadaniowe z dżemem
Maślane rogale śniadaniowe z dżemem porzeczkowym, pyszne delikatne rozpływające się w ustach. Ciasto drożdżowe jest pulchne i delikatne, ten przepis jest bazą na różnego rodzaju bułeczki i rogaliki na śniadanie. Rozczyn drożdże świeże 25 g cukier 3 łyż...
Kuchnia Poli
Ciasta drożdżowe
,
Rogaliki
,
Rogale
,
Rogale maślane
,
Rogale przepis
,
Maślane rogale przepis
,
Maślane rogale śniadaniowe
Bułeczki odrywane
Drożdżowe bułeczki odrywane z ulubionym nadzieniem z dodatkiem kruszonki. Bardzo delikatne wręcz rozpływające się w ustach, znikają w mig. Ciasta drożdżowe uwielbiam za błyskawiczne i tanie przygotowanie. Idealne są na weekendowe śniadania lub popołudn...
Kuchnia Poli
Ciasta drożdżowe
,
Ciasto drożdżowe
,
Bułeczki nadziewane
,
Odrywane bułeczki z kruszonką
Bułeczki odrywane
Drożdżowe bułeczki odrywane z ulubionym nadzieniem z dodatkiem kruszonki. Bardzo delikatne wręcz rozpływające się w ustach, znikają w mig. Ciasta drożdżowe uwielbiam za błyskawiczne i tanie przygotowanie. Idealne są na weekendowe śniadania lub popołudn...
Kuchnia u Poli
Ciasta drożdżowe
,
Ciasto drożdżowe
,
Bułeczki nadziewane
,
Odrywane bułeczki z kruszonką
Chlebowy weekend z 北海道 牛奶 面包
Tam, skąd pochodzi ten przepis już dawno jest po hanami - Święcie Kwitnącej Wiśni. Przekwitłe kwiatki, białym deszczem spadając z drzew obwieściły koniec festiwalu. Uczestnicy radosnego święta rozeszli się do swoich domów i teraz czekają na pierwsze ow...
Kuchenna Wyspa Smaków
Domowe pieczywo
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone