Nie wiem czy wiecie, ale znana i lubiana chyba przez wszystkich marka Bonduelle świętuje swoje 25-lecie istnienia w Polsce.
Taką okazję trzeba uczcić po królewsku, bo Bonduelle zdecydowanie na to zasługuje.
Za tą najlepszą jakością stoi wiele znak...
Bardzo rzadko zdarzają nam się dni, kiedy świeżo upieczona chałka nie zostaje zjedzona jeszcze lekko ciepła : ) Jeśli jednak uda się jej dotrwać kolejnych dni (przyznam się, że często w tym celu piekę od razu z podwójnej porcji ; ) ) nie ma nic...
Pudding chlebowy jest kolejnym przepisem recyklingowym w którym możemy wykorzystać niezbyt świeżą chałkę lub ciasto drożdżowe albo najczęściej używany do tego deseru, chleb tostowy. Angielski przysmak można przygotować w różnych wariantac...
Jeśli siedząc nad miską gorącego phở zastanawialiście się dlaczego Waszej zupie brakuje głębi smaku, to odpowiedź jest prosta – za mało w niej umami! Okazuje się, że stosowany powszechnie glutaminian sodu nie daje takiego samego efektu jak znane w Wiet...
To już kolejny weekend, w którym postanowiłam wziąć udział w wypiekaniu na śniadanie. Tym razem propozycją był chlebowy pudding. Już raz robiłam taki (przepis tutaj) i bardzo mi smakował. Trochę przypomina mi jedno ze śniadań mojego dzieciństwa czyli l...
Jak co roku rozpoczynamy poświąteczny recykling Zostało nam pół lekko wysuszonej bagietki, można ją pokroić w mniejsze kawałki i pozostawić do klopsa lub kotletów mielonych, albo zrobić pyszny pudding chlebowy Pudding chlebowy Składniki: 1/2 bagietki p...
Dyniowy pudding chlebowy*,z malinami i sosem daktyle-tahini*z domowej chałki dyniowej jeszcze tej ocalonej :DDzisiaj w końcu leniwiej, bo okulista w południe, bo miło jednak było ..pójść spać.. no i zbieram siły na następny weekend :)...
Tam, skąd pochodzi ten przepis już dawno jest po hanami - Święcie Kwitnącej Wiśni. Przekwitłe kwiatki, białym deszczem spadając z drzew obwieściły koniec festiwalu. Uczestnicy radosnego święta rozeszli się do swoich domów i teraz czekają na pierwsze ow...