Od pewnego czasu zajmuje się kuchnią wegańską. I to dosłownie zajmuje się :). Przygotowuję posiłki dla osób żyjących w ten sposób. Co spowodowało, że jeszcze do niedawna przerażający weganizm okazał się nie taki straszny. W moim przekonaniu ograniczał się do kilku i to nie smacznych potraw. Okazuje się że nie ! Wystarczy chwilę pomyśleć i możemy mieć smaczne danie. Posiadając już bazę wegańskich przepisów i większą pewność siebie w tej tematyce, postanowiłam spróbować przejść na tę dietę.
Trzymajcie kciuki !
A dla dodania sobie otuchy przedstawiam Wam wegańskie smoothie truskawkowe :). Składniki :- 150 g truskawek
- 100 ml mleka sojowego lub ryżowego
- Przygotowane wcześniej truskawki wrzucamy do blendera.
- Dodajemy mleko i miksujemy.
- Przelewamy do szklaneczki, dodajemy kilka kostek lodu i delektujemy się napojem :).
* Możecie dosłodzić smoothie syropem z agawy.