Reneta, antonówka to stare odmiany jabłek, dla mnie, idealne do wypieków i na przetwory. Uwielbiam ich kwaśny smak i dużą soczystość dlatego na blogu jest już przepisów z ich udziałem. Natomiast dzisiaj prezentuję nowy przepis na wegańskie ciasto...
W idealnym świecie idealne matki pakują do szkolnych śniadaniówek zbilansowane, wartościowe posiłki kanapkę z pełnoziarnistego chleba lub sałatkę z kaszy, pokrojone warzywa, kartonik mleka, a na deser bakalie. W zwykłym świecie często d...
Jak już zapewne dobrze Wiecie, muffinki na stałe wpisały się w nasz jadłospis. Babeczki same w sobie są świetną przekąską, deserem a nawet prezentem dla bliskiej osoby czy znajomych. Muffinki brzoskwiniowo-migdałowe są już 4 przepisem z kolei którym po...
Święta tuż tuż … czas przygotowań i wypieków. Pamiętajmy także o swoich pociechach, które uwielbiają słodkie smakołyki. U mnie w domu co roku przygotowujemy migdałowe ciasteczka, które są kruche, smaczne i pachnące cynamonem. Nigdy na jednym ...
Z ogromną przyjemnością ogłaszam, że akcja którą organizowałam na durszlaku Zakręcony Muffin edycja jesienna została zakończona. Informuje o tym z przyjemnością, ponieważ dane mi było część z tych przepisów skosztować i jestem za...
Tym razem muffinki w wersji waniliowo-kakaowej:) Wspominałam już, że za każdym razem piekę inne muffinki i po raz kolejny przekonałam się, że kluczowym składnikiem do ich wypieku jest kwaśna śmietana. Jej dodatek powoduje, że takie babeczki są bardziej...