Zapiekanka makaronowa nie kojarzy się ze zdrowym jedzeniem. Jednak parę prostych trików sprawi, że stanie się bogata w błonnik pokarmowy, witaminy i jednocześnie niskokaloryczna. Zamiast zapiekać ją w piekarniku,
Koktajl z malinSkładniki na 1 porcję:1 szklanka malin1/2 szklanki mleka kokosowegokruszony lódlistki mięty do dekoracjiMleko kokosowe możemy zastąpić ryżowym lub sojowym, wtedy można też dosłodzić koktajl syropem z agawy lub po prostu cukrem. Pyszny i ...
Ciasto z porzeczkami i kruszonkąKlasyczne ciasto z owocami i kruszonką, szybkie i proste:)Składniki na tortownicę o średnicy 27 cm:2 szklanki mąki100 g masłaszklanka cukru4 jajkałyżka proszku do pieczenia400 g czerwonych porzeczek lub innych owocówKrus...
Sajgonki wegetariańskieŚwieże spring rolls z wędzonym łososiem i warzywami, podane z sosem słodko-ostrym. Idealne na letni lunch.Składniki na 10 sztuk:10 arkuszy papieru ryżowego100 g makaronu ryżowego1 ogórek szklarniowy1 czerwona papryka100 g wędzone...