Mam dziś dla Was przepis na kolejną awaryjną zupę krem. Składniki na pewno już macie w kuchni, więc to dobra opcja, gdy nie mamy pomysłu na obiad lub kolację.
Składniki:
dwie puszki kukurydzy konserwowej
marchewka
pół korzenia pietruszki
mały kawałek korzenia selera
szczypta imbiru mielonego
szczypta pieprzu ziołowego
litr bulionu warzywnego
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1. Kukurydzę odsączamy i mieszamy z umytymi i pokrojonymi w kostkę - marchewką, pietruszką i selerem.
2. Zalewamy wszystko bulionem.
3. Doprawiamy imbirem, pieprzem ziołowym oraz odrobiną soli i pieprzu do smaku.
4. Gotujemy aż warzywa będą miękkie.
5. Blendujemy zupę na gładki krem.
6. Podajemy z łyżką jogurtu lub śmietany oraz grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Gotowe!
Chcecie być na bieżąco? Zapraszam po inspiracje na mój profil na
Facebook'u TUTAJ oraz
Instagramie TUTAJ.