Błyskawiczne ciasto o delikatnym posmaku cynamonu.
Wszystkim tym, którzy ten smak lubią - polecam. Warto pamiętać, że cynamon ma właściwości rozgrzewające i antyseptyczne.
Potrzebujemy:
- 4 jajka
- 1 szklanka cukru
- 2 szklanki mąki
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 szklanka oleju
- 2 średnie jabłka
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, nie przerywając miksowania powoli wlewamy olej. Następnie dodajemy przesianą mąkę, sodę oraz cynamon. Delikatnie mieszamy, tak, aby masa nie opadła. Do ciasta wrzucamy pokrojone w kostkę jabłka i mieszamy łyżką. Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego na 170°. Pieczemy ok. 40 - 50 minut.
Smacznego ☺