Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Focaccia z parmezanem i pomidorami
MangoPapaja
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
848
Kategorie
93
Focaccia z parmezanem i pomidorami
Pyszna, miękka a z zewnątrz chrupiąca focaccia to rodzaj pieczywa pochodzącego z kuchni włoskiej, będącego podstawą do pizzy. Może być z dodatkami: pomidorami, oliwkami, ziołami lub bez. Podaje się ją na ciepło lub na zimno z dodatkiem oliwy z oliwek. ...
MangoPapaja
03 lis 15
Kuchnia włoska
,
Pieczywo
kuchnia włoska
50 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
MangoPapaja
Niestety ten blog nie ma opisu
848
93
Polecane przepisy
FOCACCIA ZIEMNIACZANA Z MOZZARELLĄ, POMIDORAMI I CUKINIĄ
Będąc we Włoszech kilkukrotnie i pracując we włoskiej restauracji nauczyłam się jednego mniej znaczy więcej. Ne potrzebne milion składników, by stworzyć danie, które zachwycać będzie przy każdym kęsie. Wystarczy kilka, a najlepszej jakości....
Ostra na Słodko - blog kulinarny
Dania mączne
,
Dania obiadowe
,
Ciasta
,
Dania warzywne
,
Kuchnie świata
,
Kuchnia Włoska
,
Pomidory
,
Ciasta drożdżowe
,
Cukinia
,
Chleby
,
Pizza
,
Mozzarella
,
Focaccia
Focaccia z bazyliową oliwą i pomidorami
Doniczki pełne bazylii i koszyk pełen pomidorów oznaczają w mojej kuchni jedno - czas na kuchnię włoską! Tym razem nie makaron, nie pizza - tym razem stawiam na włoską focaccię. Focaccia, czyli rodzaj "napitego" oliwą pieczywa, mocno kojarzy mi się z n...
Po zielonemu... czyli po mojemu. Wegetariański blog kulinarny.
Wegańskie
,
Kolacja
,
Impreza
,
Pomidor
,
Bazylia
Focaccia z mięsem i serem
Focaccia z miesem i serem to moja wersja pizzy. Focaccia to rodzaj pieczywa wywodzi się z włoch i każdy region włoch ma jej lekko zmodyfikowaną wersję. Myślę, że moja jest tą najbardziej podstawową, którą urozmaiciłam z wierzchu mięsem mi...
Magiczny Garnek
Dania główne
,
Domowa Piekarnia
,
Chleb po włosku
,
Focaccia z mięsem
,
Włoski chleb
13 przepisów z wykorzystaniem drożdży
Drożdże muszą być u mnie w domu, przynajmniej w weekendy. Wtedy zamykam się w kuchni i piekę coś pysznego, drożdżowego i aromatycznego.Ciasto na pizzęDrożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkamiDrozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiemFocaccia z cz...
Moja smaczna kuchnia
Dodatki
,
śniadania
,
Warzywa
,
Obiady
,
Włoskie smaki
,
Wypieki
,
Pierogi & kluski
Focaccia z zielonymi oliwkami i solą morską
Lubię przygotowywać sobie wieczorne przekąski do wina. Zwykle wieczory spędzam przy komputerze lub konsoli i najlepiej sprawdzają mi się właśnie wszelkie wariacje focaccia. Nie wiem czemu do tej pory na blogu nie pojawił się ani jeden przepis dlatego n...
kulinarna piniata - fotografia jedzenia, fotograficzny blog kulinarny, przepisy kulinarne ze zdjęciami,
Przekąski
,
Sól
,
Cukier
,
Domowa piekarnia
,
Mąka
,
Drożdże
,
Tymianek
,
Woda
,
Chleb
,
Oliwki zielone
,
Focaccia
,
Focacia
,
Pieczemy
,
Sól morska gruboziarnista
Focaccia z suszonymi pomidorami, oliwkami i tymiankiem
Focaccia to włoskie pieczywo, które stanowi podstawę do pizzy, jednak jest bez sosu oraz sera. Dodaje się do niej przyprawy i zioła jednak ponieważ najważniejsze ... Post Focaccia z suszonymi pomidorami, oliwkami i tymiankiem pojawił się poraz pierwszy...
Magazyn kulinarny Codogara
Danie na dziś
,
Przepisy na przystawki
,
Pizza
,
Pieczywo
Jaglano-gryczana focaccia z oliwkami i suszonymi pomidorami
Zastanawiałem się, co zrobić z nadmiarem mąki gryczanej. Miało powstać "coś" szybkiego, a przecież taka właśnie jest włoska focaccia, z tym, że ktoś mnie wyprzedził w pomyśle... :-) Focaccia to nic innego jak spód do pizzy wypełniony różnymi dodatkami....
Kaszomania - pomysły na dania z kaszy jaglanej
Dania główne
,
Suszone pomidory
,
Oliwki
FOCACCIA Z POMIDORAMI, ROZMARYNEM I SOLĄ MORSKĄ.
Może dzisiaj akurat nie będzie chciało Wam się odpalać piekarnika przez ten niemiłosierny upał, za którym pewnie nie długo zatęsknimy, ale przepis na tę pyszną focaccię przyda Wam się na pewno. Można go modyfikować do woli zmieniając dodatki. Ciasto to...
EVERYDAY FLAVOURS
LATO
,
POMIDORY
,
PIECZYWO
,
KUCHNI WŁOSKA
,
PRZEPISY PODSTAWOWE
,
FOCACCIA
,
FOOD CULTURE
Podpowiedzi wyszukiwań
Zupa szczawiowa
O chuju złoty
Vintage ebooks
Vintage
Placuszki z jabłkami
Pączki francuskie
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście