Dziś na szybko. Dziś trochę się wyjaśni, a później… ciekawe czy się odważę.
Miłego dnia :)
Mąka z pestek dyni- nowe odkrycie, nowa miłość.
Placki z mąką z pestek dyni z masłem orzechowym*, pestkami dyni, rodzynkami, ziarnem kakaowca Jogurt naturalny, pomelo, borówki
*masło orzechowe z orzechami pecan i syropem klonowym
Przepis:
30g mąki gryczanej
20g mąki z pestek z dyni
Jajko
50- 60 ml mleka
Szczypta proszku do pieczenia i sody oczyszczonej
Szczypta soli himalajskiej
Jajko ubijamy z częścią mleka. Przesiewamy sypkie składniki, mieszamy dokładnie dolewając mleko do odpowiedniej konsystencji. Odstawiamy ciasto na ok. 30 minut (lub na noc). Smażymy placki na oleju kokosowym z pierwszej strony pod przykryciem, z drugiej odkryte. Podajemy z dodatkami.
Pam.