Wczoraj w końcu był udany dzień.
Nic więcej mówić nie trzeba.
Tylko się uśmiechnąć. :)
Młody kokos- cena powala, smak- zachwyca. Nie, to mało powiedziane. Wart miliony.
Nic dziwnego, że w obrazach czy reklamach raju zawsze ten kokos się pojawia.
A w połączeniu z wanilią i karmelizowanym bananem, to po prostu niebo do kwadratu.
Udanego piąteczku! :)
Kokosowo- waniliowy pudding chia z karmelizowanym bananem, nerkowcami i goji Pomelo, mandarynka
Przepis:
3 płaskie łyżki nasion chia
200ml wody ze świeżego młodego kokosa
Ziarenka z 1/2 laski wanilii
Banan, olej kokosowy, syrop klonowy
Garstka nerkowców, garstka jagód goji
Nasiona chia zalewamy wodą z kokosa, dodajemy ziarenka z wanilii, dokładnie mieszamy, roztrzepujemy. Co jakiś czas mieszamy. Odstawiamy na noc do lodówki.
Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, dodajemy syrop klonowy, układamy plastry banana i smażymy chwilę. Dorzucamy posiekane orzechy.
Podajemy pudding z dodatkami.
alt="Waniliowy Weekend VII">
Pam.