,,Kiedy mówimy: "Nie rozumiem", Bóg odpowiada: "Nic mnie to nie obchodzi". "
Stephen King
Próbuję zrozumieć. Ciągle pytam dlaczego. Im dłużej tym bardziej walę głową w mur. Im dłużej tym mniej wiem. Im rozpaczliwiej błagam o odpowiedź tym większą ciszę otrzymuję, tym bardziej suchy staje się szloch.
Ogarnij się dziewczyno proszę, ogarnij. Tak niewiele czasu musi minąć, aby zapomnieć jak funkcjonuje się zwyczajnie? Tyle, że ja nie chcę sobie przypominać. Na dobre by mi to wyszło, ale ja chcę jeszcze pożyć w iluzji. Nigdy nie byłam tak rozbita. Na wielu płaszczyznach poznałam już siebie, ale dziś niczego nie wiem. Dziękuje losowi za moją siostrę, która wysłuchuje mojego zawodzenia o każdej porze dnia i nocy :P
Ale w głębi (ciut poranionego) serca jestem szczęśliwa. Jestem i nie mogę powiedzieć, że nie.
Dosyć prywaty, takiej nie miało tyle tu być :P
Miłego piątunia Wam życzę ! :*
Wcale takich placków nie było wczoraj u Martyny. Wydaje się Wam tylko :P
Dyniowe placki kokosowe z figą, masłem orzechowym, ziarnem kakaowca i miodem z orzechami włoskimi
Jogurt naturalny, śliwki i cynamon
Przepis:
4 łyżki mąki gryczanej
Łyżka mąki kokosowej
1/2 jajka
Szczypta proszku do pieczenia
Szczypta sody oczyszczonej
Szczypta soli himalajskiej
3 łyżki pure z pieczonej dyni hokkaido
Woda kokosowa do konsystencji (ok. 100ml)
Mała figa
Jajko ubijamy z dynią. Przesiewamy suche składniki i ubijamy ciasto dolewając wodę kokosową do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Odstawiamy na min. pół godziny. Dodajemy pokrojoną figę, Smażymy placki na patelni z rozpuszczonym olejem kokosowym z obu stron.
Pam.