Co jak co, ale sezon rabarbarowy trzeba wykorzystać do ostatniej łodyżki :D
Najlepiej robiąc szybki deserek,
łącząc puszysty, kwaśny mus i lekki, odświeżający, a zarazem słodkawy jogurt <3
Składniki:- 4-5 gałązek rabarbaru
- 1/2 opakowania galaretki truskawkowej
- 2 łyżki dżemu truskawkowego (opcjonalnie)
- cukier/miód do smaku
- 400 g jogurtu naturalnego
- 3 łyżki płynnego miodu
Przygotowanie:Rabarbar umyć, obrać i pokroić na mniejsze kawałki, podgotować kilka minut, zblendować. Na koniec wsypać galaretkę, dodać dżem i miód, dokładnie wymieszać. Do pucharków rozlać mus rabarbarowy, wstawić do lodówki (aby uzyskać efekt jak na zdjęciu, należy ustawić pucharki pod skosem). Jogurt wymieszać z miodem i wylać na stężały mus. Wierzch ozdobić świeżymi truskawkami, wiórkami z czekolady, bądź pokruszonymi ciastkami. SMACZNEGO!!!