Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wszystkie przepisy z bloga
magiczny składnik
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
44
Kategorie
200
Do czego wykorzystać sałatę? – warsztaty Fit & Easy
Lubię mięso, a odkrycie przez polskich producentów sezonowania i pakowania próżniowo osobnych steków uważam za ważny wkład w gastronomię. Nie inaczej jest w przypadku sałaty. Jeszcze 5-7 lat temu (tak,...
magiczny składnik
Warsztaty
,
Sałatki
,
Jarmuż
,
Rucola
,
Sałata
Gęsia pierś w domowym sous vide z warzywami korzeniowymi
Zawsze sądziłem, że metoda gotowania typu sous vide (wym. fr. su vid produkt zapakowany próżniowo gotowany w niskiej temperaturze) nie jest osiągalna w domowych warunkach. Nie byłbym jednak sobą, jeśli...
magiczny składnik
Drób
,
Potrawy mięsne
,
Kuchnia Polska
,
Marchew
,
Pietruszka korzeń
,
Sok cytrynowy
,
Szalotka
,
Warzywa
,
Białe wino
,
Brukiew
,
Czarna marchew
,
Gęś
,
Skórka cytrynowa
,
Skorzonera
,
Tymianek
Kanapka z policzkami wołowymi duszonymi w piwie
Odkąd zajmuję się tylko rozwijaniem moich pasji i projektów kulinarnych, teoretycznie mam więcej czasu. Jest oczywiście nieprawdą, bo co bym robił i tak codziennie czuję się zapracowany i projekty wszelakie...
magiczny składnik
Czosnek
,
Wołowina
,
Cynamon
,
Piwo
,
Dania z piwem
,
Potrawy mięsne
,
Przekąski do piwa
,
Slow Fast Food
,
Cebula
,
Pomidory
,
Seler naciowy
,
Anyż
,
Pieczywo
,
Sok cytrynowy
,
Żółtka
,
Bulion
,
Kapusta czerwona
,
Kolendra nasiona
,
Kozieradka
,
Policzki wołowe
Kanapka z szarpanymi żeberkami duszonymi w cydrze
To jest gotowanie, które najbardziej lubię. Dobre mięso i aromatyczne warzywa, zalewamy bulionem lub pasującym do mięsa alkoholem. Wkładamy do piekarnika i zajmujemy się czymś ciekawszym na 3-4 godziny. W...
magiczny składnik
Cynamon
,
Potrawy mięsne
,
Slow Fast Food
,
Wieprzowina
,
Seler naciowy
,
Kuchnia Polska
,
Jabłka
,
Marchew
,
Pietruszka korzeń
,
Cydr
,
Szalotka
,
Bagietka
,
Chipsy z jabłek
,
Liść laurowy
,
Ogórki małosolne
,
Ziele angielskie
Domowy cydr z gruszek przepis
Zachęcony niebywałym sukcesem mojego przepisu na cydr z jabłek (ponad 4 tys. polubień i pond 5 tys. wejść na przepis każdego miesiąca) postanowiłem pójść o krok dalej i zrobić kolejny...
magiczny składnik
Jabłka
,
Alkohol
,
Napoje
,
Cydr
,
Video
,
Domowy cydr
,
Gruszki
Ramen z kaczki z pieczoną dynią, grzybami shitake i omletem
Zobacz także przepis na wegański ramen. Zobacz także przepis na ramen na wieprzowych żeberkach. Do tej pory robiłem już kilka ramenów. Czuję, że dochodzę w tym do pewnej sprawności, dlatego...
magiczny składnik
Czosnek
,
Zupy
,
Azja
,
Drób
,
Potrawy mięsne
,
Cebula
,
Dynia
,
Japonia
,
Marchew
,
Shitake
,
Ramen
,
Glony Konbu
,
Kaczka
,
Koper włoski
,
Pasta miso
Chipsy z jabłek o różnych smakach
Jabłka świetnie nadają się do suszenia. Powstaje chrupiący, skoncentrowany smak jabłka. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, żebyśmy bawili się smakami i przygotowali chipsy z nieoczywistymi dla owoców przyprawami. Chipsy...
magiczny składnik
Przekąski
,
Przekąski do piwa
,
Jabłka
,
Owoce
Conchiglioni z ragout z policzków wołowych duszonych w piwie
Duszone policzki w piwie to jest bardzo szczęśliwe połączenie. Po pierwsze, podobnym daniem wygrałem kiedyś konkurs organizowany w celu promocji dobrej, polskiej wołowiny. Po drugie, to bardzo dobre połączenie. Widocznie...
magiczny składnik
Czosnek
,
Masło
,
Wołowina
,
Cynamon
,
Imbir
,
Piwo
,
Dania z piwem
,
Dynia
,
Seler naciowy
,
Dania jednogarnkowe
,
Kuchnia Polska
,
Anyż
,
Włochy
,
Chmiel
,
Kurki
,
Szałwia
Jakie piwo pić do sera – test sensoryczny
Już od jakiegoś czasu lansuję temat łączenia piwa z jedzeniem. Osobiście uważam, że każde piwo pasuje do jedzenia, ale żeby być uczciwym, staram się podchodzić do tematu metodycznie. Nie wiem,...
magiczny składnik
Przekąski
,
Piwo
,
Dania z piwem
,
Przekąski do piwa
,
Przystawki
,
Ser
,
Ser pleśniowy
Impreza #WidzimySieNaGrillu aka Pożegnanie z la(eta)tem
Długo o tym myślałem i stało się. Po ponad pięciu latach pracy w agencjach reklamowych i po dwóch i pół roku prowadzenia bloga zdecydowałem się skupić na rozwoju bloga i...
magiczny składnik
Współpraca
,
Slow Fast Food
,
Steaki
,
Warsztary
Antrykot wołowy z pikantnym sosem malinowym
Przepis jest dziełem współpracy z magazynem Slow Life Polska. Maliny i wołowina to połączenie, które wywołuje u mnie dreszcz emocji. Maliny to owoce, które wyjątkowo dobrze przyjmują sól i wytrawne...
magiczny składnik
Czosnek
,
Masło
,
Wołowina
,
Steaki
,
Chilli
,
Antrykot
,
Miód
,
Maliny
,
Rozmaryn
Ramen na wieprzowych żeberkach
Zobacz także przepis na wegański ramen. Ten ramen w porównaniu do powyższego jest bardziej podobny do klasycznego, czyli gotowanego na wieprzowinie. Użyłem żeberek z uwagi na kości. Często czytam przepisy...
magiczny składnik
Czosnek
,
Zupy
,
Imbir
,
Azja
,
Cebula
,
Jajka
,
Seler naciowy
,
Wieprzowina
,
Japonia
,
Bakłażan
,
Pietruszka korzeń
,
Shitake
,
Bób
,
Glony Konbu
,
Por
,
Kapusta
,
Kiełki Słonecznika
,
Makaron
,
Mleko kokosowe
←
Poprzednia
1
2
3