Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Stollen – drożdżowa strucla bożonarodzeniowa
Madame Edith
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
608
Stollen – drożdżowa strucla bożonarodzeniowa
Stollen to wypchana bakaliami i orzechami niemiecka stucla drożdżowa pochodząca z Drezna. W trakcie dorocznego Stollenfest dreźnieńscy cukiernicy przygotowują gigantyczną, długą na kilka metrów i wysoką na kilkadziesiąt centymetrów, struclę. Stollen je...
Madame Edith
05 gru 17
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Madame Edith
Blog kulinarno-podróżniczy
608
0
Polecane przepisy
Drożdżowa strucla z dżemem
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Drożdżowa strucla z dżemem to wspaniałe ciasto na weekend do kawy, herbaty, kakao czy kompotu. Przygotowując drożdżowe ciasto nie Przeczytaj cały artykuł Post spanDrożdżowa struc...
My Blueberry Corner
Na specjalną okazję
,
Kuchnia polska
,
Ciasto drożdżowe
,
Ciasta
,
Domowa piekarnia
,
Fotoreportaże
,
świąteczne wypieki
Stollen – drożdżowa strucla bożonarodzeniowa
Stollen to wypchana bakaliami i orzechami niemiecka stucla drożdżowa pochodząca z Drezna. W trakcie dorocznego Stollenfest dreźnieńscy cukiernicy przygotowują gigantyczną, długą na kilka metrów i wysoką na kilkadziesiąt centymetrów, struclę. Stollen je...
Madame Edith
Kawa marcepanowa
Post Kawa marcepanowa pochodzi z bloga Poezja smaku.
Poezja smaku
Kawy i czekolady do picia
,
Marcepan
STOLLEN.
Stollen to tradycyjna strucla bożonarodzeniowa nadziewana marcepan. W większości przypadków formuję się go w dość płaski placek przypominający kształtem dzieciątko zawinięte w pieluszkę. Jednak ja postanowiłam odejść od tradycji i zaplotłam je w warkoc...
EVERYDAY FLAVOURS
SŁODKOŚCI
,
SŁODKIE WYPIEKI
,
WYPIEKI
,
ŚWIĘTA
,
KUCHNIA NIEMIECKA
Stollen – drożdżowa strucla z bakaliami
Stollen, czyli drożdżowa strucla z bakaliami, to ciasto typowo świąteczne. Pochodzi z Niemiec, a pierwsze wzmianki o nim pochodzą z ok. 1400 roku! Podobno jego kształt ma przypominać małego Jezuska, zawiniętego w pieluszki. Kiedyś przygotowywano...
Poezja smaku
Ciasta, ciasteczka i desery
,
Drożdże
,
Bakalie
,
Marcepan
Muffiny choinkowe
Do tradycyjnych świątecznych łakoci należy również keks oraz strucla drożdżowa z rodzynkami, znana również pod nazwą Stollen. Aby nie zabrakło bakalii na Waszych stołach, proponujemy ... Post Muffiny choinkowe pojawił się poraz pierwszy w Magazyn kulin...
Magazyn kulinarny Codogara
Danie na dziś
,
Przepisy na desery
,
Przepisy na Boże Narodzenie
,
Muffiny
Strucla z bakaliami i marcepanem
Strucla z bakaliami i marcepanem to moja wersja popularnego, niemieckiego czy też austriackiego ciasta stollen, sprzedawanego na Boże Narodzenie. Przepis ten znalazłam kilka lat temu na blogu WhitePlate i bardzo przypadł mi do gustu. Jednak zmodyfikowa...
notatnik kulinarny
Bakalie
,
Marcepan
Stollen
Stollen to strucla drożdżowa z dużą ilością bakalii i obowiązkowym marcepanem. To tradycyjny niemiecki wypiek bożnoarodzeniowy. Planowałam zrobienie stollen już od bardzo dawna, ale nigdy nie mogłam zdążyć przed Wigilią. W końcu doszłam do wniosku, że ...
Z PIEKARNIKA
Boże Narodzenie
,
Drożdżowe
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone