Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Ciasto Trzech Króli – Galette des Rois
Madame Edith
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
608
Ciasto Trzech Króli – Galette des Rois
Ciasto Trzech Króli (Galette des Rois) to popularny we Francji wypiek, który przygotowuje się na 6. stycznia. Zgodnie z tradycją ciasto to kryło w sobie niespodziankę w postaci ziarna fasoli (po francusku fève), choć z czasem miejsce fasoli w nadzieniu...
Madame Edith
02 sty 16
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Madame Edith
Blog kulinarno-podróżniczy
608
0
Polecane przepisy
Galette des rois - francuska tarta migdałowa na Święto Trzech Króli
Francuzi mają jeden sympatyczny zwyczaj, za którym wprost przepadam i który z radością celebruję z moimi znajomymi. W Święto Trzech Króli cały kraj wypieka słynne galette des rois, czyli tartę z ciasta francuskiego z masą migdałową zwaną frangipane. Na...
food²
Ciasta i wypieki
,
Migdały
,
Kuchnia francuska
,
Ciasto francuskie
Toscakaka – przepyszne ciasto orkiszowe z migdałami i karmelem
Dzień dobry, Chciałabym podzielić się z Wami świetnym przepisem na przepyszne ciasto orkiszowe z praliną migdałową. Jeśli lubicie skandynawskie klimaty, to ciasto jest dla... Artykuł Toscakaka – przepyszne ciasto orkiszowe z migdałami i karmelem pochod...
Klaudyna Hebda
Kuchnia
,
Przepisy
,
Na słodko.
Galette des Rois. Francuski deser na święto Trzech Króli
Święto Trzech Króli to dzień, na który czeka się we Francji długo i niecierpliwie. Najbardziej emocjonującym momentem jest to komu trafi się słynna fasola lub ceramiczna figurka i zostanie ukoronowany! To święto celebruje się od XIII wieku, upam...
Kuchennymi drzwiami
święta
,
Kuchnia francuska
,
Migdały
,
Tarty
Twelfth Cake - tradycyjne angielskie ciasto na Trzech Króli
Pewną tradycją stało się dla mnie pieczenie tradycyjnych ciast różnych kuchni świata na Święto Objawienia Pańskiego - Trzech Króli. W tradycji chrześcijańskiej powagę tego dnia podkreślano - i dalej w wielu krajach podkreśla się - również odpowiednim j...
Studnia Miodu
Kuchnia angielska
,
Trzech Króli
Galette des Rois – Ciasto Trzech Króli
Francuskie ciasto z masą migdałową, przygotowywane na Trzech Króli. Placek pieczony jest na francuskim cieście, a w środku kryje niespodziankę w postaci fasoli lub ceramicznej... The post Galette des Rois Ciasto Trzech Króli appeared first on ...
Studio Kuchnia
Desery
,
Ciasta
,
Ciasto
,
Migdały
,
Ciasto francuskie
Ciasto Trzech Króli – Galette des Rois
Ciasto Trzech Króli (Galette des Rois) to popularny we Francji wypiek, który przygotowuje się na 6. stycznia. Zgodnie z tradycją ciasto to kryło w sobie niespodziankę w postaci ziarna fasoli (po francusku fève), choć z czasem miejsce fasoli w nadzieniu...
Madame Edith
Święto Trzech Króli
Święto Trzech Króli to w kuchni francuskiej galette des rois. Jeśli ktoś ma ochotę przygotować to pyszne ciasto z masą migdałową, gorąco polecam te przepisy klik i klik
Przysmaki Karolki
Slodkie wypieki
,
Migdaly
,
Ciasto francuskie
Konkurs z okazji trzech Króli
6 stycznia w święto trzech Króli nie tylko we Francji podaje sie migdałowe ciasto z ukrytym fantem. Ten, komu trafi sie miniaturowa porcelanowa fasolka, zostaje królem wieczoru, nosi specjalną koronę z błyszczącego papieru, którą cukiernie dodaj...
Belgia od kuchni
Kuchnia francuska
,
Świątecznie
,
Ciekawostki kulinarne
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone