Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Pain bouillie - chleb zaparzany
PYCHOTKA
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
563
Kategorie
47
Pain bouillie - chleb zaparzany
Nie ma jak to chlebek domowej roboty.I jeszcze bułeczki wyszły mi;)SkładnikiZaczyn:220 g mąki żytniej typ 720450 ml wrzącej wody1 łyżeczka miodu wielokwiatowegoCiasto:350 g mąki pszennej2 łyżeczki soli5 g suchych drożdży2 łyżki wodycałość zaczynuWykona...
PYCHOTKA
24 lis 15
Chleby
Chleby
6 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
PYCHOTKA
Blog pychotka testowanie recenzjowanie. Blog nie tylko o gotowaniu
563
47
Polecane przepisy
Chleb z Vermont na mące orkiszowej!
Chleb na zakwasie z dużą ilością dziur!Chleb orkiszowy według zmodyfikowanej receptury wg. J.Hamelmana- Chleba z Vermont Po przepisie na chlebPain au levaini przepisie na domowy chleb na zakwasie z suszonymi pomidorami, który ta...
SMYKWKUCHNI
Kuchnia POLSKA
,
ŚNIADANKO
,
Śniadanie
,
Chleb na zakwasie
Pain perdu z szynką parmeńską i mozzarellą
W poprzednim poście namawiałam Was na Pain perdu z jabłkami, gruszkami, szczyptą cynamonu i solonym karmelem. Mmmmm :-) Dzisiaj przepis na wytrawną wersję tego dania. Wiele razy pisałam, że kuchnia francuska to nie tylko te wykwintne potrawy typ...
chilitonka
Kolacje
,
Kuchnia francuska
,
Z piekarnika
Pain perdu z jabłkami, gruszkami, szczyptą cynamonu i solonym karmelem
Oto pierwszy, wypróbowany przeze mnie przepis z książeczki, którą ostatnio sobie kupiłam. Chyba potrzebowałam zastrzyku świeżych inspiracji, żeby wreszcie ruszyć moją do kuchni i przygotować coś dla Was, na bloga. Dni ostatnio krótkie i ponure, ...
chilitonka
Jabłka
,
Desery i inne
,
Cynamon
,
Gruszki
,
Karmel
,
Pain perdu
Let It Be Sunday!
We are in pain. A collective pain that no matter your race, religion, or geography, seems inescapable. What do we do with it? We have to use it. We can not ignore it. Perhaps this is the pain we need to create the change we ne...
Joy the Baker
Beyond the Kitchen
,
Let it be sunday
Pain au levain z orzechami
Moja droga do upieczenia dobrego chleba na zakwasie była długa, kręta i usiana szeregiem niepowodzeń. Już właściwie machnęłam ręką godząc się z porażką, ale wtedy, niczym feniks z popiołu przyszła myśl, żeby zacząć kolejny, ostatni już raz. Tym ...
chilitonka
Uncategorized
,
Chleb na zakwasie
,
Chleb z orzechami
,
Pain au levain
,
Zakwas
Chleb pszenny z płatkami żytnimi
Ten chleb to moja wariacja na temat „pain au levain”: lekko zmodyfikowałam znany przepis na klasyczny chleb francuski (przygotowywany na sztywnym zakwasie), dodając do ciasta właściwego garść płatków żytnich. Wydaje mi się, że dzięki temu chleb ma ciek...
Apparecchiamo?
Chleby
Pain perdu z bananem i orzechami
Pain perdu to wdzięczne określenie znanych na całym świecie tostów francuskich. Nazwa pain perdu ma swoje korzenie w średniowiecznej Europie i oznacza zmarnowany chleb, a więc chleb, który stracił już swoją świeżość. Odkryto...
BORN TO COOK
Orzechy
,
Śniadania
,
Miód
,
Tosty
,
Banan
Pain paillasse na zakwasie
Spotykałam ten chleb w różnych miejscach pod różnymi nazwami. Ja upiekłam go jako pain paillasse na zakwasie (zwykle jest pieczony na drożdżach) z przepisu Zorry. Taki skręcany chlebek pojawia się również jako Wurzelbrot czyli chleb w kształcie k...
W poszukiwaniu SlowLife
Kuchnia
,
Zakwas
,
Chleb
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone