Koreczki to przekąska która znika jako pierwsza z talerzy na imprezach.Uwielbiam ich smak i nie raz się łapałam na tym że jak spróbowałam jednego koreczka to na jednym się nie skończyło. Czasami do koreczków dodaję także salami.
SKŁADNIKI
20 dag szynki
30 dag kabanosów wieprzowych
10 dag sera salami
30 czarnych oliwek
słoik suszonych pomidorów w oliwie
pomidorki koktajlowe
1 świeża papryka
małe patyczki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Szynkę, paprykę i ser kroimy w dość sporą kostkę. Kabanosy i suszone pomidory kroimy na mniejsze części a pomidorki koktajlowe kroimy na pół. Na każdy patyczek nabijamy naprzemiennie szynkę, kabanosy, ser, paprykę, suszone pomidory , oliwki i pomidorki koktajlowe. Żeby koreczki ładnie wyglądały układamy je w różnej kolejności.