Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wszystkie przepisy z bloga
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
1340
Kategorie
38
Sernik "Złota rosa"
Klasyka wśród serników, u nas na pracowni gastronomicznej robiony wielokrotnie, a zapomniany na blogu. Nadrabiamy zaległości, bo ten serniczek pasuje na każdą domową uroczystość, święta ale również na piknik czy przyjęcie w ogrodzie. Zatem do dzieła.&n...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Ciasta
Marynowane jaja przepiórcze
Niezwykle efektownie i kolorowo wyglądająca przystawka, o równie oryginalnym smaku. Marynowane przepiórcze jajka- cieszą i oko i podniebienie. Niejedna pani domu zachwyci tą przekąską swoich gości. W ten sam sposób można przygotować tez jaja kurze, tyl...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Dania jarskie
,
Przystawki
,
Przetwory
Sałatka z mozzarellą i awokado
Sałatka pachnąca wiosną i obiecującanadejścielata. Prosta, lekka i pożywna kolacja, doskonała pociężkimdniu. W jej przygotowaniumogąpomagać dzieci i cała rodzinabędziezadowolona.Składniki:1 opakowan...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Sałatki
Kwaśny kurczak
Zupa oniezwykłymsmaku i niecodziennym składzie, połączenie kapuśniaczku z daniem z kurczaka i wyszło coś pysznego. Ta zupka zadowoli zarównomięsożercówjak i tych co woląroślinki. Szczerze polecamy.Składniki:2 filety z kurc...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Zupy
,
Drób
Śmietankowe cukierki czyli krówki z PRL-u
Kiedyś to były czasy, że trzeba było cukierki robić sobie w domu, z wystanych produktów. Nie to co dzisiejsze pójście na łatwiznę, że w sklepie wszystko, ale to dosłownie wszystko można kupić. czasami warto wrócić do trudnych czasów i poznać na własnej...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Desery
,
Przetwory
Kopiec kreta
Na to ciasto parę lat temu był szał, ale niestety nie robiło się go z naturalnych składników, tylko z proszku... My posiedliśmy magiczna wiedzę jak zrobić Kopiec Kreta z dostępnych naturalnych składników. Nam przypadł do gustu, mamy nadzieję, że Wam ró...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Ciasta
Jajka po lyońsku
Jajka na bogato, idealna propozycja na odświętne śniadanie. Pyszne, sycące danie, które doda nam energii na cały dzień do pracy i nauki. jajka dostarczają nam duużoskładnikówodżywczych: pełnowartościowego białka, witaminA, E, D i K or...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Przystawki
Tarta z warzywami i kurczakiem na razowym spodzie
Można by rzec tarta grzechu warta ( jak wszystkie u nas :)). Jednocześnie smaczna i zdrowa. Spód z mąki pełnoziarnistej. Bogata w warzywa, jest również mięso i nabiał. Pełnowartościowy posiłek w ciekawym wydaniu. Polubią go nawet dzieci myśląc, że to p...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Drób
,
Zapiekanki
Makowe ciasto z galaretką i jabłkami
Dalej przetwarzamy jabłka, dziś w tradycyjnej formie w postaci ciasta. ładnie wyglądające i tak smakujące makowe ciasto z jabłkami. W wykonaniu proste, jedynie na masę śmietanową trzeba uważać, bo potrafi się zważyć. my musieliśmy podjąć druga próbę, a...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Ciasta
Sałatka z awokado i łososiem
Awokado dzięki zawartości kwasu oleinowego obniża poziom cholesterolu, a zawarty w nim potas reguluje ciśnienie krwi. Ale uwaga - awokado jest najkaloryczniejszym z owoców. Dlatego dodatek do sałatek powoduje, że stają się one kaloryczne, ale też niezw...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Przystawki
,
Sałatki
Kokosowe kulki
Ciastek, ciasteczek i ciach z kokosem u nas dostatek. Generalnie kokos to wdzięczy temat do szaleństw cukierniczych. Zaszaleliśmy dzisiaj i my i bez pieczenia zrobiliśmy megakokosowe ciasteczka, które prezentują się dystyngowanie i zachwycą niejednego ...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Ciasteczka
,
Ciasta bez pieczenia
Praktyki gastronomiczne na Sycylii
Na przełomie stycznia i lutego 10 uczennic (Julita Błasiak, Iwona Chruściel, Karolina Wojtal, Monika Matycz, Dorota Szymaszek, Klaudia Pylak, Magdalena Bożek, Dominika Chmiel, Patrycja Kapeluszna, Aleksandra Furgała) i 2 absolwentki ...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Artykuły
Arancini (Sycylijskie kulki ryżowe)
Sycylijska przekąska, skuteczna w zadowoleniu gości niczym Sycylijska mafia ☺. Do środka można zapakować wszystko... no prawie wszystko, bez przesady oczywiście.Typowy farsz aranicini to ragù, sos pomidorowy, mozzarella, lub groszek. My poszaleli...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Przystawki
,
Kuchnie Świata
Ciasteczka z musli z miodem
Szybkie, wręcz ekspresowe ciasteczka, a przy tym jakże zdrowe. Wystarczy kilka składników, które każdy ma w domu i można szybciutko namieszać i napiec ciasteczek z musli. Tylko wyobraźnia Was ogranicza jakie dodatki, bakalie wsypiecie.Składniki:2...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Dania jarskie
,
Ciasteczka
Pomidorowe udka z warzywami
Coś dla miłośników niebanalnego kurczaka na niedzielny obiad. Fajny, dość prosty przepis, w zasadzie na całe danie obiadowe, bo i ziemniaczek jest i kalafiorek, cukinia i papryczka, a nad wszystkim króluje Pan i Władca kurnika jegomość Pan Kurczak.&nbs...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Dania mięsne
,
Drób
,
Dania dietetyczne
Gotowanie z Vip-ami. KREATORZY SMAKU (przepisy na surówki gratis)
10 marca odbyła się w naszej szkole druga edycja Gotowania z Vip-ami – Kreatorzy smaku. Kulinarni jak to Kulinarni lepiej potrafią gotować niż pisać. Ale uroczystość została pięknie opisana przez redaktora Super Tygodnia Chełmskiego (http://www.superty...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Artykuły
←
Poprzednia
35
36
37
38
39
Następna
→