Buy Clotilde's latest book, The French Market Cookbook!
Continuing from 263 Things To Do With Cinnamon, Part I inspired by the Cinnamon Hill fresh cinnamon, heres a whole []
The post Cinnamon Recipes: 263 Things To Do With It, Part II app...
Dziś przedstawiam Wam kolejną po koftach z cukinii i ciecierzycy wegetariańską wariację na temat tradycyjnego arabskiego dania. Pastilla lub inaczej bastilla to marokański wytrawny placek z mięsnym nadzieniem zawiniętym w chrupiące ciasto warka przypom...
Pastilla to jedno z moich ulubionych marokańskich dań i jednocześnie najlepszy sposób na wykorzystanie resztek pieczonego kurczaka. Aromatyczny farsz zawinięty w chrupiące ciasto, całość posypana (dosyć nietypowo) cukrem pudrem i cynamonem to mieszanka...
Bastilla (lub pastilla) to pyszne danie kuchni marokańskiej. Składa się z chrupiącego ciasta (filo lub francuskiego), mięsnego farszu i oprószonego cukrem i cynamonem. Lubię je podawać w miniwersjach, ale łatwiejsze w przygotowaniu będzie wykonaniu tra...
Lubicie zaskakujące w smaku potrawy? Proste a jednocześnie takie, w których można przemycić pozostałości po obiedzie z poprzedniego dnia? Ja bardzo cenię takie przepisy, jednym z nich jest pastilla wg Jamiego Olivera (przepis z książki Save with ...