Mięso z pałek kurzych jest bardzo dobre, ja je bardzo lubię. Jest bardziej soczyste.

Z pałek zdjąć skórę i wyciąć kość. Rozbić, doprawić solą i pieprzem.
Przygotowanie farszu – na patelni rozgrzać olej, wrzucić posiekany czosnek. Smażyć chwilkę, następnie dodać szpinak. Smażyć tak długo aż szpinak zmięknie i powstanie papka. Dodać serek, podgrzewać mieszając aż się roztopi. Dodać paprykę słodką i ostrą. Dokładnie wymieszać.

Na każdym płacie mięsa rozłożyć farsz i złożyć na pół. Spiąć wykałaczką na brzegu roladki. Pozostały szpinak zostawić na patelni, wlać śmietanę, dodać przekrojone na pół pomidorki. Dokładnie wszystko wymieszać. Sprawdzić smak i doprawić w razie potrzeby.

Obsmażyć mięso na złoty kolor z obydwu stron. Podsmażone mięso włożyć do żaroodpornego naczynia.
Sosem zalać mięso.
Nagrzać piekarnik do 200 C i piec 30 minut.
Podawać z makaronem, ryżem lub kluseczkami.