Czasami brak czasu, warto wtedy zrobić właśnie takie pierogi. Nie trzeba formować ciasta, wrzucamy ciasto łyżką bezpośrednio do garnka. Nie ma bałaganu, a to super 
Przepis na pierogi z thermomix na dole 

Twaróg zagnieść widelem, tuczkiem lub blenderem na gładką masę.
Dodać jajka, sół, mąkę. Wymieszać dokładnie.
Zagotować wodę w garnku, osolić do smaku.

Na gotującą wodę wrzucać pierożki, używając dużej łyżki. Gotować na średnim ogniu 3 minuty. Co jakiś czas zamieszać. Na koniec wyjąć jedną i sprawdzić czy jest ugotowana.
Odcedzić, rozłożyć na talerze. Pierożki polać roztopionym masłem, obsypać cukrem i cynamonem.
Są pycha, polecam
Thermomix – do naczynia miksującego wrzucić pokruszony twaróg, dodać jajka, sól, mąkę, miksować obroty 3 czas 35-40 sek.
– reszta jak wyżej