Sama przyjemność robić takie ciasteczka. Jak już zaczynam piec ciasteczka to czuje, że święta tuż, tuż
Ten przepis jest od wielu lat w naszej rodzinie.

Wszystkie składniki wrzucamy do miski i siekamy. Za pomocą malaksera, miksera itp wyrobić ciasto. Musi nabrać jednolitą konsystencję. Zlepić ciasto w kulę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć na dwie godziny do zamrażalnika.
Następnie podzielić ciasto na mniejsze kawałki i rozwałkować na grubość 3 mm. Wycinać dowolne kształty ciastek. Ciastka położyć na blaszce wysmarowanej masłem i lekko obsypanej kaszką manną.
Nagrzać piekarnik do 200 C i piec ciasteczka 15 minut. Powinny się lekko zarumienić, zdjąć je z blaszki za pomocą łopatki. Udekorować według uznania.

Przechowywane w szczelnym blaszanym pudełku mogą leżeć nawet kilka tygodni.
Mniam, mniam 