To ciasto jest dla wielbicieli słodkich ciast
Z tym ciastem jest trochę pracy więc porcja jest na dużą blaszkę. Zaczynamy od upieczenia biszkoptu.

Białka ubić na sztywną pianę, jak już są sztywne powoli wsypywać cukier, ciągle mieszając. Dodawać po jednym żółtku, mieszać już delikatniej.

Mąki, proszek do pieczenia przesiać przez sitko i powoli po łyżce dodawać do masy. Wymieszać bardzo delikatnie. Blaszkę o wymiarach 25 x 40 cm wyłożyć papierem do pieczenia, tylko dno. Blaszka może być nawet trochę większa. To jest duża porcja ciasta.
Wylać ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do 180, przez 25-30 minut. Ostudzić biszkopt w blaszce.

Masa – do gotowania masy użyć garnka w którym masa nam się nie przypali. Do garnka wsypać cukier i podgrzewać, aż lekko zbrązowieje. Wlać śmietanę i gotować 15 minut, ciągle mieszając. Wrzucić mało i gotować, mieszając, aż masło się rozpuści i połączy z masą. Dodać pokrojone drobno orzechy i migdały oraz wcześniej namoczone we wrzątku i odsączone rodzynki. Wymieszać, lekko przestudzić, włożyć garnek do zimnej wody( masa ma być letnia) i wylać na upieczony biszkopt.
Odstawić do ostudzenia.