Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wszystkie przepisy z bloga
w mojej kuchni
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
580
Kategorie
439
Pierogi ruskie --- gnocchi
SkładnikiFarsz 0,5 kg ziemniaków (ugotowane, wystudzone) 250 g białego sera ...
w mojej kuchni
OBIAD BEZMIĘSNY
,
Ser
,
Ziemniaki
,
PIEROGI
Pierogi z mięsem --- Gnocchi con carne
SkladnikiCiasto: 600 g mąki pszennej 60 g masła 400 ml gorącej wody szczypta soliFarsz: porcja kaczki , z rosołu 2 skrzydla indycze&...
w mojej kuchni
OBIAD MIĘSNY
,
WARZYWA
,
PIEROGI
,
Indyk
,
Kaczka
,
Z
Cukinia w paski w kurkumie--Insalata con zucchine in curcuma
Składniki3 kg cukinii --pokroić w paski½ kg cebuli --pokroić w plastry4 papryki czerwone --pokroić w paski2 papryki żółte --pokroić w paski2 duże główki czosnku – ząbki pokroić na kawałkimałe gałązki selera wszystko posolić około ...
w mojej kuchni
PRZETWORY
,
WYRÓB DOMOWY
,
Cukinia
,
Kurkuma
Dżem brzoskwiniowy z chilli
Składniki2 kg brzoskwiń 600 g cukru 2 łyżki wanilii 3-4 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka chilli 1,5 łyżki pektyny WykonanieBrzoskwinie obrać ze skórki, wyjąć z nich pestki i pokroić na kawałki.Zasypac owoce cukrem i pozostawic na 3-4 godziny...
w mojej kuchni
PRZETWORY
,
Dzem brzoskwiniowy z chilli
Makaron domowy z pieczonym burakiem
Składniki400 g mąki4-6 łyżek wody 3 jajkasól 2 upieczone buraki WykonanieBuraki nieduże dwa ,lub jeden duży upiec w piekarniku.Przesiać mąkę, wbić jajka, dodać sól, wodę ,zmiksowane na gladka masę buraki i zagnieść ciasto. Wywałkować porc...
w mojej kuchni
Jajko
,
Makaron domowy
,
Maka burak
,
Sok z buraka
Pasta z makreli i groszku
Składniki:1 spora makrela wędzona cebula dymka pół puszki groszku zielonego jajko na twardo pół cytryny pieprzu 1/3 kostki masla Wykonaniecebulę kroimy w piórka, dodajemy groszek. Oczyszczoną makrelę rozdrabniamy skrapiamy wszystko sokiem ...
w mojej kuchni
Jajko
,
Pasta
,
Groszek.masło
,
Makrela wędzona
,
Pasta rybna
Czerwona salatka z arbuza i sera -- insalata rossa di anguria e formaggio
Składniki:4 kwadraty-z arbuza 1/2 szklanki dobrej jakości koziego sera ,lub sera feta ,lub twarogu 1/2 szklanki , posiekane orzechy 1/8 szklanki cebuli czerwonej pokrojonej w cienkie plasterki 1/4 szklanki sosu balsamicznego liście bazylii i mię...
w mojej kuchni
DESER
,
PRZEKĄSKI
,
Ser
,
Arbuz
,
Mieta
,
Cebula czerwona
,
Cukier trzcinowy bazylia
,
Orzechy.ogórek
Czerwona salatka z arbuza i sera -- insalata rossa di anguria e formaggio
Składniki:4 kwadraty-z arbuza 1/2 szklanki dobrej jakości koziego sera ,lub sera feta ,lub twarogu 1/2 szklanki , posiekane orzechy 1/8 szklanki cebuli czerwonej pokrojonej w cienkie plasterki 1/4 szklanki sosu balsamicznego liście bazylii i mi...
w mojej kuchni
Ser
,
Arbuz
,
Mieta
,
Cebula czerwona
,
Cukier trzcinowy bazylia
,
Orzechy.ogórek
Pasta z makreli i groszku
Składniki:1 spora makrela wędzona cebula dymka pół puszki groszku zielonego jajko na twardo pół cytryny pieprzu 1/3 kostki masla Wykonaniecebulę kroimy w piórka, dodajemy groszek. Oczyszczoną makrelę rozdrabniamy skrapiamy wszystko soki...
w mojej kuchni
Jajko
,
Pasta
,
Groszek.masło
,
Makrela wędzona
Sos balsamicznym
Składniki:2 szklanki octu balsamicznego WykonanieWlać ocet do małego rondelka i doprowadź do wrzenia. Następnie zmniejszyc ogień ,aby ocet na wolnym ogniu gotował się około 30 -40 minut do zredukowania (powinno być około 1/4 filiżanki glazury:...
w mojej kuchni
SOS
Dżem jagodowy --- marmellata di mirtilli
Składniki 900 g jagód300 g cukrusok z 2 limonek2 łyżki pektynyWykonanieŚwieże dojrzałe czarne jagody dokładnie umyć, odsączyćna sicie. zasypać cukrem,pozostawić na noc ,lub na kilka godzin,aby puściły sok..Rano podgrzewać garnek z jagodami...
w mojej kuchni
PRZETWORY
,
WYRÓB DOMOWY
,
Jagody
,
Dżem
,
Limonka
Syrop z miętą --- sciroppo di menta
Składniki 30-40 gałązek świeżej mięty 2 litra wody sok wyciśnięty z 2 limonek 3/4 kg cukru trzcinowegoWykonanieMięte myjemy . Wodę gotujemy z cukrem okolo 30 minut-do rozpuszczenia...
w mojej kuchni
PRZETWORY
,
WYRÓB DOMOWY
,
Syrop
Jagodzianki --- Jagody
SkładnikiCiasto:1100 g mąki500 ml mleka* 200 g masła4 pełne łyżki mascarpone-ok.120-140g4 jajka12 łyżek cukru50 g świeżych drożdży2 szczypty soli1,5 litra jagód4-6 łyzki cukru pud...
w mojej kuchni
BUŁECZKI DROŻDŻOWE
,
Jagody
Syrop melisa z miętą --- sciroppo melissa menta
Składniki30-40 gałązek świeżej melisy cytrynowej10-15 gałązek mięty 2,5 litra wodysok wyciśnięty z 2 limonek3/4 kg cukru trzcinowegoWykonanieMelisę i mięte myjemy . Wodę gotujemy z cukrem okolo 30 minut-do rozpuszczenia cukru.Pod koniec gotowania...
w mojej kuchni
Syrop
,
Limonka
,
Cukier trzcinowy
,
Melisa
Gofry -- cialde
Składniki:160 g mąki pszennej 15 g drobnego cukru szczypta soli 50 g stopionego masła 2 jajka, żółtka i białka oddzielnie 270 ml mleka kilka kropel esencji waniliowej lub pomarańczowej lub trochę startej skórki z cytryny do dekoracji i...
w mojej kuchni
DESER
,
PRZEKĄSKI
,
Gofry
Syrop imbirowy z papedą --- sciroppo di zenzero con Papeda
Składniki2 szklanki wody 1 szklanka cukru 150 g świeżego imbiru obranego ze skórki sok z 1 cytryny Papeda - Limonka Kaffir tutaj poziom: łatwy czas: 1h 30min WykonanieImbir pozbawiamy skórki, i miksyjemy z 0,5 szkl. wody.Przekładamy do ga...
w mojej kuchni
PRZETWORY
,
DOMOWA APTEKA
,
WYRÓB DOMOWY
,
CYTRYNA
,
Imbir
,
Syrop
,
Papeda
←
Poprzednia
29
30
31
32
33
Następna
→