CIASTO
8 jaj
1,2 szklanki mąki
1 budyń śmietankowy
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki oleju
3/4 szklanki cukru
łyżeczka octu
2 łyżki kakao
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Żółtka wymieszać z octem i proszkiem do pieczenia. Do ubitych białek dodawać żółtka mąkę i olej. Wymieszać mikserem. Powstałe ciasto podzielić na 2 części i do jednej z nich dodać kakao. Upiec 2 placki w 180 stopniach 25 minut ( do suchego patyczka).
MASA BUDYNIOWA
2 kostki masła
2 łyżki kakao
1 litr mleka
2 budynie śmietankowe
2 łyżki mąki pszennej
2 jajka
szklanka cukru
Budnie. mąkę i jajka wymieszać w 3/4 szklanki mleka. Pozostałe mleko zagotować z cukrem, gdy zacznie wrzeć wlać mieszaninę i zagotować budyń. Ostudzony budyń utrzeć z masłem. Powstałą masę podzielić na pół, do jednej dodać kakao i wymieszać. Do jasnej masy dodać 1 brzoskwinie pokrojoną na drobne kawałki.
MASA SERKOWA
3 serki homogenizowane
2 czerwone galaretki
Galaretkę zalać 2 szklankami wrzątku, ostudzić i wymieszać z serkami homogenizowanymi.
POZOSTAŁE SKŁADNIKI
1 kg bananów
puszka brzoskwiń
2 galaretki brzoskwiniowe
SKŁADANIE CIASTA
Na spodzie umieścić jasny biszkopt.
Wylać ciemną masę - kakaową.
W ciemnym biszkopcie kieliszkiem wyciąć otwory i umieści go na ciemnej masie. W powstałe dziurki wsadzić banany pokrojone w krążki o wysokości ciemnego ciasta.
Krążki z siata ułożyć nad każdym bananem i wylać na to masę z serków, odstawić na chwilę do stężenia.
Na to wyłożyć masę białą.
Na białej masie ułożyć brzoskwinie odsączone z syropu.
Na wierzch wylać tężejące galaretki brzoskwiniowe.