składniki:
(użyłam szklanki o pojemności 300ml)
1,5 szkl mąki
1/2 szkl zmielonych orzechów
3/4 szkl cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
1/2 szkl oleju
2/3 szkl mleka
2/3 szkl żurawiny
1/2 szkl orzechów drobno posiekanych
przygotowanie:
Suche składniki: mąkę, zmielone orzechy, proszek do pieczenia, sól i cukier - mieszamy.
Jajka, mleko, olej - mieszamy.
Żurawinę i orzechy siekamy na mniejsze kawałki.
Suche składniki łączymy z mokrymi - mieszamy na gładką masę,na koniec dodajemy orzechy i żurawinę.
Formę na muffiny smarujemy olejem.
Następnie nakładamy łyżką masę na babeczki.
Pieczemy ok 25min w temp 180stopni.
Posypujemy pudrem.
Smacznego :)