Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Chleb piwny rosnący długo i w zimnie
Kuchnia Gucia
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
129
Kategorie
13
Chleb piwny rosnący długo i w zimnie
Kontynuując piwny smak w chlebie skorzystałem z przepisu z Zapach chleba,Wyrastanie w zimnie daje wspaniałe efekty zwłaszcza w nacinaniu i wyrastaniu w trakcie pieczenia.Chleb piwnyzaczyn16 g aktywnego zakwasu130 g piwa160 g mąki żytniej ra...
Kuchnia Gucia
03 kwi 16
Chleby pszenno-żytnie
chleby pszenno-żytnie
30 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Kuchnia Gucia
Niestety ten blog nie ma opisu
129
13
Polecane przepisy
Chleb piwny na zakwasie z miodem
Piwo z rana jak śmietana! Oczywiście nie zachęcam Was do spożywania alkoholu od świtu, ale proponuję upiec piwny chleb na zakwasie z dodatkiem miodu. Smakuje jak miodzio, palce lizać!
Smakowity Chleb
Bez kategorii
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
Domowy chlebek z chrupiącą skórką i aromatyczną czarnuszką. Dzięki dodatkowi ziemniaków, chleb bardzo długo zachowuje swoją świeżość. Znika w mgnieniu oka!
AleTorcik!
Przepis
,
Domowa piekarnia
,
Chleb drożdżowy
,
Chleb na drożdżach
,
Chleb pszenno-żytni
,
Chleb z chrupiącą skórką
,
Domowy chlebek
Chleb piwny rosnący długo i w zimnie
Kontynuując piwny smak w chlebie skorzystałem z przepisu z Zapach chleba,Wyrastanie w zimnie daje wspaniałe efekty zwłaszcza w nacinaniu i wyrastaniu w trakcie pieczenia.Chleb piwnyzaczyn16 g aktywnego zakwasu130 g piwa160 g mąki żytniej ra...
Kuchnia Gucia
Chleby pszenno-żytnie
Szybki domowy chleb wieloziarnisty na krupczatce
Chleb na zakwasie prezentowałam Wam już 1,5 roku temu, jest bardziej czaso- i pracochłonny niż ten - mega nadziany ziarnami, bardzo lekki, bo na krupczatce i do tego szybko rosnący więc nie wymaga dużego zapasu czasu i oczekiwania aż urośnie. Jego świe...
Kuchnia Czarów blog o zdrowym odżywianiu doradztwo żywieniowe przepisy kulinarne
Chleb
,
Domowy chleb
,
Krupczatka
Chleb żytni na piwie z cebulą. Piekarnia w lutym
Luty stawia przedPiekarnią Amber nowe zadania. Tym razem sięgamy do książki Piotra Kucharskiego "Chleb - domowe piekarnia". Przepis do wspólnego pieczenia wybrała Beata z bloga Stare gary i zaproponowała chleb z cebulą pieczony na piwie.Wybór ch...
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sól
,
Cebula
,
Woda
,
Zakwas chlebowy
,
Mąka żytnia
,
Piwo
Chleb prosty i szybki
- 1 kg mąki pszennej Wrocławskiej (lub 3/4 kg mąki pszennej i 1/4 orkiszowej lub dowolnej)- 1 litr mocno ciepłej wody- drożdże 5 dkg - 4 łyżki stołowe oleju- 1 łyżka stołowa soliChleb typowo na święta, kiedy nie ma czasu na prawdziwy na zakwasie,...
KokutkoweTonianie od kuchni
Drożdżowe
,
Chleb
Chleb orkiszowy piwny
Nareszcie mam czas dodać nowy wpis. Cały dzień pada deszcz, więc oprócz zakupów nic dziś nie planowałam. Nawet mój kot przechodzi tylko z jednego do drugiego swojego ulubionego miejsca do spania. On też nie lubi takiej pogody. Ale coś jeść trzeba. Zrob...
greenkitchenpl
Chleb piwny czyli Hamelman challenge
Z obiecanego popołudnia zrobił się późny wieczór. Trwa jeszcze miła sobota, także spieszę z wpisem. Dziś na tapecie chleb piwny z drugiego wydania książki Bread Jeffreya Hamelmana. To jeden z tych bardziej wymagających wypieków. Za to jeśli się p...
Na kruchym spodzie
Chleb na zakwasie
,
J.Hamelman
,
Levain czyli pszenne zakwasowe
Podpowiedzi wyszukiwań
Zupa szczawiowa
O chuju złoty
Vintage ebooks
Vintage
Placuszki z jabłkami
Pączki francuskie
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście