Wpadł mi w oko przepis Margarytki na sałatkę z pierożkami tortellini. Długo koło niego chodziłam jak jeż koło jabłka ale w końcu się odważyłam i oto efekt.
1 op. tortellini, ja miałam z grzybami
2 średnie ogórki
3 średnie pomidory
1 puszka czerwonej fasolki
1 puszka kukurydzy
30 dag szynki konserwowej
1/2 pęczka drobnego szczypiorku
majonez
sól, pieprz
Tortellini ugotowałam w dużej ilości osolonej wody. Przepłukałam zimną wodą, odcedziłam i wystudziłam.Sam miąższ pomidora pokroiłam w drobną kostkę. Ogórka i szynkę też pokroiłam w kostkę. Fasolkę i kukurydzę odcedziłam dokładnie. Wszystkie składniki włożyłam do miski, wymieszałam, doprawiłam i dodałam majonez. Jeszcze raz wymieszałam.