Na targu w mieście, w którym mieszkam można kupić prócz warzyw i owoców także sporo darów lasu od osób, które je zbierają. Niedawno nabyłam piękne żurawiny by zrobić coś dobrego do mięs i serów. Konfitura z żurawiny kusiła mnie bardzo a nigdy jej jesz...
Smaczna i zdrowa konfitura z leśnych owoców, warto zrobić jej chociaż parę słoiczków. W zimie będzie nam przypominać zapach lata.Składniki :0,5 l leśnych borówek0,5 l leśnych poziomek0,5 l leśnych jeżyn45 dkg cukruSposób wykonania :Ow...
Cześć! Muszę przyznać, że ostatnimi czasy nie jestem fanką dżemów i konfitur z owoców. Nie pamiętam kiedy ostatni raz kupiłam... read more
Ten wpis Przepis na konfiturę z czerwonej cebuli pojawił się po raz pierwszy w Pani Fotograf Gotuje! Blog, przepi...
Pani Fotograf Gotuje! Blog, przepisy i fotografia kulinarna
Wrzesień to miesiąc w którym dojrzewają owoce czarnego bzu i podczas jesiennych spacerów warto nazrywać ich trochę, ponieważ przygotowane z... read more
Ten wpis Konfitura z owoców czarnego bzu pojawił się po raz pierwszy w Pani Fotograf Gotuje! Blog, ...
Pani Fotograf Gotuje! Blog, przepisy i fotografia kulinarna
Przy okazji szalejących jeszcze do niedawna temperatur na pewno nie jeden z czytelników „ratował się” konkretną porcją lodów. I trudno się dziwić, zwłaszcza, że lody to coś, czemu nam też ciężko się oprzeć. Prawdę mówiąc to nieraz pogoda nie ma nawet w...
Każdego roku przygotowuję domowe przetwory, niezbyt dużo ale zawsze po kilka słoiczków z różnych owoców. W tym sezonie przygotowałam jak na razie tylko dwa rodzaje słodkich przetworów: konfiturę truskawkową i dżem poziomkowy. Ta dzisiejsza konfitura to...
Kiedy sobota jest wolna od pracy to wyjątkowa sobota i trzeba zrobić również wyjątkowe śniadanie :) Zdecydowałam się więc, na już dawno upatrzone naleśniki z mąki ryżowej, które widziałam u Pączka :) Wyszło bardzo pysznie :) Ciasto może wydać wam się z...