Dzień dobry :-) Dziś zapraszam po przepis na pyszną rybkę. Makrela pieczona w piekarniku z kolendrą i czosnkiem. Wyszła pyszna, ogólnie ja bardzo makrelę lubię, a dobrze przyprawiona i upieczona jest rewelacyjna. Miłego dnia Wam życzę :-)Składniki na 4...
Lato uwielbiam za ferie kolorów i smaków. I za możliwość przygotowania dania w kilka chwil. Długie duszenie, pieczenie zostawiam bowiem na jesień i zimę. Teraz unikam długiego przebywania w kuchni, przygotowując ekspresowe posiłki. Takie jak ten. Wysta...
Dziś będzie pieczona dynia wg Yotama. To chyba najciekawsze przepis na dynię na jaki trafiłam w ostatnich latach. Jest ogromnym hitem wsród rodziny i...
The post Pieczona dynia z limonką, kolendrą i chilli appeared first on Leniwa Niedziela.
Biała kiełbasa pieczona Biała kiełbasa pieczona z cebulą i czosnkiem pyszna, miękka i aromatyczna. Idealna nie tylko na Wielkanocne śniadanie. W moim domu często pojawia się w ciągu roku, jako ciepłe śniadanie z dodatkiem sosu chrzanowego, z mu...
Makrela staje się coraz popularniejsza wśród ludzi interesujących się zdrową dietą, dlatego postanowiłam przygotować przepis na smaczne przyrządzenie tej wyjątkowo zdrowej ryby. Zachęcam Was do wprowadzenia makreli do swojej diety
Makrela znana jest nam bardziej tylko pod nazwą makrela wędzona. Ja jednak proponuję jej inną odsłonę, świeżą. Mięso tej ryby jest tłuste, ale bardzo wyraziste w smaku. Jeśli nie lubimy smaku wędzonej ryby, ta pieczona nie będzie mieć z n...
Dzisiaj w menu makrela w białym winie. Lubię tę rybę . Jest soczysta, aromatyczna, bezpretensjonalna i, co najważniejsze, dziko żyjąca, a więc zdrowa. Sekretem powodzenia w jej przyrządzeniu jest odpowiednie jej traktowanie. Struktura ryby jes...
Łopatka marynowała się trzy dni. Jedną upiekłam w żeliwnym garnku z ziemniakami, cebulą i czosnkiem z dodatkiem świeżego tymianku i rozmarynu, drugi kawałek zostawiłam do parzenia. Po upieczeniu można łopatkę pokroić w cienkie plastry i wykorzystać jak...