Składniki:Składniki na ciasto:4 jajka4 łyżki oleju1 kopiata szklanka mąki3/4 szklanki cukru kryształu 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Składniki na masę budyniową:1 l soku Kubuś lub Pysio (w mojej wersji smak z maliną) 3 budynie śmietankowe
Składniki na masę śmietanową:500 ml śmietany kremówki 30%250 g serka mascarpone2 galaretki czerwoneDodatkowo:3 małe paczki delicji 2 galaretki czerwone Przygotowanie:Całe jajka należy ubić z cukrem na sztywno. Następnie do masy dolewać po łyżce oleju oraz wsypywać partiami mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość ponownie delikatnie zmiksować n wolnych obrotach. Ciasto wylać na wyłożoną pergaminem blaszkę. Piec w temp. 160-180 C przez ok. 30-40 minut.
3 budynie należy wymieszać w szklance zimnego soku. Resztę soku (0.75 l) zagotować i przygotować budyń. Do czasu, aż zacznie gęstnieć intensywnie mieszać. Gorący budyń wyłożyć na biszkopt. Ciasto odstawić w zimne miejsce. Kiedy będzie chłodne, na zimnym budyniu ułożyć warstwę delicji (czekoladą do góry).
Dwie galaretki rozpuścić w 1 szklance przegotowanej wody. Odstawić do przestygnięcia, ale nie do stężenia. Zimną śmietanę ubić na wysokich obrotach na sztywno. Do ubitej masy dodać serek mascarpone i delikatnie wymieszać. Na koniec wlać cienkim strumieniem schłodzoną galaretkę i całość ponownie wymieszać. Masą przykryć warstwę z delicjami. Wierzch wyrównać i odstawić do lodówki.
Dwie pozostałe galaretki rozpuścić wedle przepisu i odstawić do czasu, aż przestygną. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch ciasta. Ciasto przechowywać w lodówce.