Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Pierogi gruzińskie
Życie ze smakiem
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
260
Kategorie
216
Pierogi gruzińskie
Wyjazd zbliża się wielkimi krokami, więc czas porobić zapasy! Pierogi na studiach to jedna z lepszych rzeczy, smak domu mam w niecałe 10 minut :) Zawsze kiedy robimy porcję pierogów na obiad, drugie tyle dajemy do zamrożenia na "czarną godzinę" lub tak...
Życie ze smakiem
28 wrz 16
Dania obiadowe
,
Pierogi
dania obiadowe
17 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Życie ze smakiem
Niestety ten blog nie ma opisu
260
216
Polecane przepisy
Jak zrobić chinkali – gruzińskie pierogi z jagnięciną
Witajcie po świątecznej przerwie! Mam nadzieję, że radośnie spędziliście Wielkanoc i pełni sił wróciliście do codzienności. Ja wracam do Was po krótkim urlopie, po którym dla równowagi przez całe Święta przechodziliśmy wszyscy grypę żołądkową. Taka kom...
Kucharenka.pl
Obiad
,
Pierogi
,
Jagnięcina
,
Chinkali
,
Kuchnia gruzińska
Warsztaty kuchni gruzińskiej
29.03. 2017r. odbyły się uczniowskie warsztaty kuchni gruzińskiej pod kierunkiem rodowitej gruzinki Tamuny Kiladze pasjonatki gotowania, jej kuchni można spróbować w gruzińskiej restauracji SUPRA w Poznaniu.U mnie dziś w domu gruzińskie pierogi c...
Kuchnia Beaty
Witam
Gruzińskie khachapuri i książki dla was
Nigdy nie byłam w Gruzji, ale wiem, że jedzenie tam na pewno by mi smakowało. Po przejrzeniu wielu przepisów, postanowiłam w oparciu o nie zrobić moje pierwsze khachapuri. Nie wiem jak blisko im do oryginału, ale mogę wam polecić te pyszne bułk...
Polska Zupa
Wegetariańskie
,
Inne
,
Drożdże
,
Bułki
,
Przekąski
,
Ksiązka
,
Mozarella
,
Feta
,
Ser cheddar
Chinkali – gruzińskie pierogi z mięsem
Chinkali chodziły za mną od dawna. Nie miałam jednak odwagi, by je zrobić. Przerażała i jednocześnie paraliżowała mnie wizja rosołu w pierogach, gdyż za żadne skarby nie wiedziałam jak wlać rosół do środka i zgrabnie zawinąć chinkali. Postanowiłam ten ...
Madame Edith
Weganka w podróży: Korea
Jeszcze do niedawna wydawało mi się, że sporo podróżowałam i niemało już spróbowałam. Skwierczące azerbejdżańskie szaszłyki, tłuste izraelskie sabichy, gruzińskie wywary z grzybów i leśnych []
jadłonomia · roślinne przepisy
Testujemy: Chaczapuri z farszem ziemniaczano-serowym
Dziś do naszego przepiśnika trafia niepozorny przepis na gruzińskie placki z farszem przypominającym pierogi ruskie. Oszaleliśmy na ich punkcie. Są przepyszne. Przepis pochodzi z tego linku: gdyby zniknął jak przepis na rewelacyjną focaccię z innego bl...
Cztery lewe ręce w kuchni!!!
Chinkali
Chinkali to gruzińskie pierogi. Można zamówić je w prawie w każdej restauracji. Są po prostu przepyszne.Należy jeść je palcami. Pochwycić za czubek. Ugryźć. Wyssać cały rosół ze środka. Zjeść resztę zostawiając niejadalny czubek. Kiedyś zaprosiła...
Biała Dynia
Mięso
,
Nieszybkie
,
Nieproste
,
Smaczne
,
MowiąŻeDobre
,
Pierogi
,
Regionalne
,
Gruzja
,
Mięso mielone
Nepalskie pierożki momo (z mięsem)
W Nepalu dwie najbardziej popularne potrawy to: dal-bhat (ryż z soczewicą) oraz momo: czyli ... pierogi! Jak wyglądają nepalskie pierogi? Właściwie różnią się nadzieniem i sposobem podania. Bo już na przykład lepienie - sposób łączenia brzegów - nie b...
Studnia Miodu
Danie główne
,
Kuchnia nepalska
,
Pierogi
Podpowiedzi wyszukiwań
Placuszki z jabłkami
Pączki francuskie
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha