Pierogi z mięsem to danie dość pracochłonne, dlatego też nie porywam się na nie zbyt często. Zazwyczaj stawiam na dania proste, szybkie i takie, które nie usidlą mnie na pół dni w kuchni. No cóż, tym razem uległam namowom domowników pierog...
Bywanie na warsztatach kulinarnych przynosi ze sobą wiele korzyści. Jedną z nich jest umiejetność poradzenia sobie z trudniejszymi formami przygotowania mięsa. Kaczki piekłam kiedyś w całości, potem osobno przyrządzałam piersi ( smażone) a inne części ...
Niestety pierś z kaczki cały czas jest uznawana za bardzo ekskluzywne danie. W sumie nie można się dziwić, bo cena piersi z kaczki w sklepach jest dość wysoka. Jednak jeśli uda nam się upolować w [...]
Post Pierś z kaczki z warzywną salsą pojawił się p...
Piersi kaczki w sosie pomarańczowym danie wbrew pozorom łatwe i szybkie. Pierś z kaczki to jedno z moich ulubionych rodzajów mięsa. W słodko-kwaśnym sosie z pomarańczy smakują cudownie warto korzystać póki mamy słodkie pomarańcze. Do ka...
Już za tydzień święta! Czy macie upieczone pierniki? Ja w tym roku zbyt wiele szykować nie będę i nie zamierzam dodawać przepisów na pierogi, bigosy czy inne tradycyjne dania. Dziś za to dodaję prosty przepis na pieczoną pierś kaczki, która jest …...
Jeszcze to do mnie nie do końca dotarło, ale miło mi ogłosić, że dzięki Waszym głosom udało mi się wygrać drugi etap konkursu organizowanego przez Expo i Magazyn Usta. Jesteście najlepsi, naprawdę brak mi słów! Dzięki Wam pod koniec października polecę...
Od kiedy w końcu udało mi się zrobić pierwsze w pełni udane pierogi co jakiś czas pojawiają się one w moim kulinarnym świecie. W naturalny sposób po tych kilku razach nachodzi większa pewność i chęci na eksperymenty. Tak samo było z naleśnikami. Pierws...
Początek roku to mało sympatyczny czas na straganach, ale "Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma". Tym sposobem eksperymentuję z pęczkami zimowego bukietu - jarmużu i wciąż na nowo poznaję się z warzywami korzeniowymi. Z korzeniowych rozgrz...