IDEALNY RYŻ DO SUSHI przygotowuje Krzysiek z SEBU SUSHI IDEALNY RYŻ DO SUSHI przygotowuje Krzysiek z SEBU SUSHI Składniki: 0,5 kg ryżu do sushi 0,5 l wody 1/3 szklanki octu ryżowego 1/3 szklanki cukru
Artykuł IDEALNY RYŻ DO SUSHI –...
Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl
Wminiony czwartek zostałam zaproszona nawarsztaty zSushi, które odbyły się wRestauracji TenSushi wWarszawie naBemowie, które poprowadził prawdziwy Sushi Master Jan Ożga.... Czytaj dalej...
Sushi traktuję jako danie na specjalne okazje. Dopiero kilka lat temu, pracując z Azjatami, pierwszy raz miałam styczność z zawijanymi w morskie algi rybami i ryżem. Nie umiałam posługiwać się pałeczkami i przyznam, że przy pierwszym kontakcie wcale mn...
W ubiegłym tygodniu zostałam zaproszona na warsztaty sushi w poznanskiej Akademii Gotowania na Nowowiejskiego. Prowadził je Mateusz, ktory na co dzień pracuje w restauracji GOKO. Zrobiliśmy kilka rodzajów sushi z różnymi składnikami. Najpierw rozne mak...
Dzisiaj odrobina mądrości. Uprzedzam, że post będzie dość długi, ale myślę, że zainteresuje Wszystkich amatorów sushi, takich jak ja.Pamiętacie moje warsztaty Sushi? To nie był mój pierwszy kontakt z tym cudownym daniem. Jak to koleżanka Ewa mawi...
Kuchnia Ilony / przepisy, porady kulinarne, fotografia i filmy kulinarne