Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Zrazy wołowe zawijane z korniszonem, grzybami, boczkiem i musztardą francuską
jednopalnikowa
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
78
Kategorie
606
Zrazy wołowe zawijane z korniszonem, grzybami, boczkiem i musztardą francuską
SKŁADNIKI: ok. 1 kg Rostbefu lub steku 10 dużych pieczarek 15 dag pokrojonego w kostkę boczku wędzonego parzonego garść odcedzonych korniszonów pół garści odcedzonych kaparów posiekana w kostkę cebula ...
jednopalnikowa
14 paź 15
09. A dla posiadaczy piekarnika...
,
04. Dania mięsne
,
Czosnek
,
Kuchnia polska
,
Wołowina
,
Domowe jedzenie
,
Jak u mamy
,
Korniszony
,
Zrazy wołowe
04. Dania mięsne
25 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
jednopalnikowa
kulturalny blog kulinarny
78
606
Polecane przepisy
Zrazy wołowe – roladki śląskie
Zrazy wołowe, znane też jako roladki śląskie, rolady czy też zrazy zawijane to jedno z najbardziej charakterystycznych dań polskiej kuchni regionalnej. Na śląsku podawane kiedyś w niemal każdą niedzielę u mnie także często je przygotowywano, ...
Poezja smaku
Rodzinny obiad
,
Wołowina
,
Boczek
,
Cebula
,
Ogórki kiszone
Zrazy wołowe
Cześć =) Zrazy to plastry mięsa, zawijane z boczkiem i warzywami, podsmażane, a następnie duszone w sosie. Należą do tradycyjnej kuchni polskiej. Zrazy można przyrządzić z różnych gatunków mięsa wołowego lub wieprzowego. Mięso kroi się w plastry, ...
Kasztanowa Kuchnia
Kuchnia polska
,
Obiady i kolacje
,
Potrawy mięsne
,
Wołowina
Zrazy wołowe
Wpis pochodzi z www.mgotuje.plTradycyjne zrazy wołowe zawijane zboczkiem, kiszonym ogórkiem icebulką. Posmarowane musztardą, dzięki czemu nabierają wyraźniejszego smaku
Marta Gotuje | Marta Gotuje
Obiad
,
święta
,
Boże Narodzenie
,
Obiady
,
Mięso
,
Cebula
,
Mięsa
,
Marchewka
,
Musztarda
,
Sos
,
Wołowina
,
Boczek
,
Ogórek kiszony
,
Zrazy
Zrazy wołowe zawijane
1 kg wołowiny bez kości ( udziec,antrykot )20 dag boczku wędzonego, surowego3 ogórki kiszone2 cebule3 kromki razowego chlebaostra musztarda2 ząbki czosnkuliść laurowy, ziele angielskieolej rzepakowysól i pieprzMieso kroimy w poprzek włókien na pl...
ATLAS SMAKÓW
Wielkanoc
,
Obiad
,
Wigilia
,
Przyjęcia domowe
Przepyszna dwunastka 2
Minęły równo dwa lata, od kiedy zaczęłam prowadzić Jednopalnikową. Pomyślałam, że idąc śladem wpisu sprzed roku, który znajdziemy TUTAJ wprowadzę nową świecką tradycję i już każde blogowe urodziny uczczę w ten sam sposób, czyli zamieszc...
jednopalnikowa
Wpisy niezrzeszone ;)
,
Blog kulinarny
,
Jednopalnikowa.wordpress.com
,
Najlepsze przepisy
,
Najlepsze przepisy w sieci
,
Urodziny bloga Jednopalnikowa
,
Urodziny jednopalnikowej
Śląskie roladki wołowe
Dzisiejsza propozycja na obiad to wołowe zrazy zawijane z boczkiem, cebulką, ogórkiem kiszonym. Dużo o nich nie trzeba pisać każdy wie, że są pyszne i idealnie komponują się z każdym dodatkiem. Składniki na 4 porcje udziec wołowy 600 g musztarda np. d...
Kuchnia u Poli
Obiad
,
Dania z wołowiną
,
Roladki wołowe
,
śląskie rolady wołowe
,
Wołowina
Zrazy wołowe w socie grzybowym
Polecam zrazy wołowe z grzybami..
UgotujmyCos.pl
BEZ KATEGORII
Zrazy wołowe zawijane z boczkiem i ogórkiem
Dzisiaj przepis bardzo tradycyjny - roladki wołowe czyli zrazy z boczkiem i ogórkiemSKŁADNIKI500 g ligawy - ładnie się rozbija i dusi4 długie plastry boczku wędzonego4 małe ogórki kiszonemusztarda1 cebulamąka do obtoczeniasól, pieprzsłodka paprykaolej ...
Moje Kuchenne Rewelacje
Roladki
,
Roladki z boczkiem
,
Rolady wołowe
,
Zrazy
,
Zrazy wołowe
,
Zrazy z boczkiem
,
Zrazy z boczkiem i ogórkiem
,
Zrazy z ogórkiem
,
Zrazy z ogórkiem i boczkiem
,
Zrazy zawijane
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone