Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Chleb pszenno-żytni z garnka żeliwnego
Jagodziana Coffee - jak miło rozpocząć dzień
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
224
Kategorie
1
Chleb pszenno-żytni z garnka żeliwnego
Chleb pszenno - żytni na zakwasie, z garnka żeliwnegoSkładniki:250 g mąki pszennej typ 450250 g mąki żytniej typ 720200 g aktywnego zakwasu żytniego300 ml letniej wodyłyżka olejułyżeczka soliPrzygotowanie:Mąki, zakwas, olej, sól i wodę umie...
Jagodziana Coffee - jak miło rozpocząć dzień
06 lut 18
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Jagodziana Coffee - jak miło rozpocząć dzień
Śniadania, przekąski i inne pyszności
224
1
Polecane przepisy
Włoski chleb z semoliną
Chleb ze sporym udziałem (40%) mąki z semoliny czyli pszenicy twardej (durum).Bardzo smaczny. Ma delikatny smak i zapach, bardzo chrupiącą skórkę i żółtawo-kremowy miękisz.Chleb robiłem według włoskiego przepisu ze strony https://www.ricettariotipico.i...
Przepisy na domowy ser i chleb
Chleb
,
Mąka pszenna
,
Na zakwasie
Chleb pszenno-żytni z garnka żeliwnego
Chleb pszenno - żytni na zakwasie, z garnka żeliwnegoSkładniki:250 g mąki pszennej typ 450250 g mąki żytniej typ 720200 g aktywnego zakwasu żytniego300 ml letniej wodyłyżka olejułyżeczka soliPrzygotowanie:Mąki, zakwas, olej, sól i wodę umie...
Jagodziana Coffee - jak miło rozpocząć dzień
Chleb pszenny na zakwasie z makiem i chia
Przygotowanie aktywnego zakwasu:Najpierw wyjmuję zakwas pszenny z lodówki i dokarmiam po raz pierwszy: 20 g zakwasu pszennego + 20 g wody + 20 g mąki jasnej pszennej typ 550 lub 650. Na słoiku zaznaczam poziom zakwasu markerem i zostawiam w temperaturz...
Przepisy na domowy ser i chleb
Chleb
,
Mąka pszenna
,
Na zakwasie
Łatwy chleb pszenny z ziołami prowansalskimi, pieczony w garnku
Dzisiaj po przerwie świąteczno-noworocznej powracam do Was z chlebkiem. Chlebem pszennym, ale nie byle jakim. Kto śledzi blog ten wie, że uwielbiamy dodatki do chleba domowego czy to w postaci różnego rodzaju nasionek czy też przypraw jak zioła prowans...
Mieszam w garnku
Z drożdżami
Chleb z Vermont z maką żytnią razową z garnka żeliwnego
Przepis na ten chleb znajduje się już na blogu pod tym linkiem, tym razem pokazuję tylko efekt z garnka żeliwnego. Trochę się przyjarał, ale opcje były takie, że albo miękkie boki (góra i dół były już mocno rumiane) albo zjarane góra i dół i chrupkie b...
Między ustami a ciosem patelnią
Chleb
Jaja z awokado i szałwią
Upiekłam naprawdę pyszny chleb (mój pierwszy z żeliwnego garnka, z grubą i chrupiącą skórką), do którego aż prosiły się świeże jajka w niebanalnej postaci. Tak więc zapraszam Was naCzytaj więcej
Recepta na smak
Przepisy kulinarne
,
śniadanie
,
Awokado
,
Jajka
Szwajcarski chleb Pawła w Wypiekaniu na sniadanie
Oj .. z moim krzyżem jest niekrzyżowo i w sumie bardzo żałuję, że przeniosłam chleb do garnka bo naprawdę pięknie wyrósł, miał piękne wzory od kosza w którym rósł i strasznie mi go szkoda :-( Chleb na drożdżach ma tę zaletę, że bez zbędnych naczyń trzy...
Smaki Alzacji
Chleb na piwie z garnka żeliwnego
Najlepszy chlebek jaki dotychczas piekłam. Przyczyny są dwie: garnek żeliwny i niesamowita metoda "No knead bread" Jima Laheya.O "chlebach bez wyrabiania" rozpisały się kulinarne blogi, więc wspomnę tylko, że jej główną zaletą jest niewielka ilość użyt...
Słodki smak czekolady
Pieczywo
,
Chleb
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone