Dziś przedstawie Wam mój przed chwilką zjedzony obiadek :)
Naszły mnie smaki na sałatkę ze szpinakiem. A wszystko zaczęło się od wyjazdu do Winnicy MNICH w Chybiu, gdzie wraz ze znajomymi miałyśmy całodzienne ćwiczenia yogi połączone z babskimi ploteczkami i dobrym jedzeniem :))))
http://www.winnicamnich.pl/
Informacje na temat Winnicy i winku znajdziecie tutaj na stronie. Winko cudne z małą ilością siarki - polecam!!!!
Byłam mega zadowolona. Miejsce cudowne, klimatyczne, ludzie naprawdę wspaniali, serdeczni z pozytywną aurą i nastawieniem. To tam po raz pierwszy jadłam sałatkę ze szpinakiem. Każdy coś przywoził i jedna z koleżanek zrobiła właśnie taką. Moja dzisiejsza jest troszkę uboższa bo nie miałam kiełek, ale Wy możecie dodać do niej i kiełki i oliwki także!!!
Potrzebne będzie:
Szpinak Baby
pomidory koktaliowe
ser feta lub typu feta
ziarna sezamu, słonecznika i dyni
oliwa z oliwek
ocet balsamiczny
pesto - ja kupiłam gotowe w Biedronce
Przygotowanie
Mega proste i szybkie. Szpinak opłukany dajemy do miski. Ja moją robiłam warstwowa, więc i taką wersję Wam podam. Tak więc część szpinaku do miski na to pomidorki i pokrojona feta, trochę pieprzu i podprażone ziarna, na górę zrobiona mieszanka z pesto oliwy i octu. Ilości do mieszanki na 1/2 paczki szpinaku: 3 łyżeczki pesto, 1 łyżeczka octu, 4 łyżeczki oliwy. Oczywiście proporcje możecie zmienić według upodobań smakowych to jest tylko orientacyjnie :)
Życzę smacznego!!!!