Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Panettone, czyli smak włoskich świąt
Italianizzato
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
290
Kategorie
440
Panettone, czyli smak włoskich świąt
Przepis na świąteczną babkę z MediolanuCzego powiedzieć o mieszkańcach północnych Włoch nie można, to zdecydowanie tego, że mają oni dużo wolnego czasu i cierpliwości. Zabiegani Lombardczycy, dla których każda minuta jest na wagę złota czasami jednak s...
Italianizzato
20 gru 15
Przepis
,
Lombardia
,
Mediolan
,
Natale
,
Panettone
Lombardia
14 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Italianizzato
Vino, cibo, lingua e cultura.
290
440
Polecane przepisy
Panettone
Panettone to rodzaj drożdżowej babki z suszonymi owocami pieczonej we Włoszech z okazji Świąt Bożego Narodzenia. Proces jej pieczenia jest dość długi. Trzeba rozłożyć sobie pracę na dwa dni. Zaczynamy wieczorem by zrobiony zaczyn mó...
daktyle w czekoladzie
Boże Narodzenie
,
Ciasta drożdżowe
Muffinki panettone
Panettone to bardzo sławna drożdżowa baba pochodząca z Mediolanu. Wielka, ciężka od bakalii, naprawdę imponująca i pyszna. Tradycyjnie spożywa się ją w okresie Bożego Narodzenia, lecz raczej kupuje w sklepie niż piecze. I nic dziwnego, bo proces przygo...
Chilli, Czosnek i Oliwa | blog kulinarny
Przepisy
,
Włochy
,
Ciasta i desery
,
Boże Narodzenie
Pierniczki dojrzewające – piernik staropolski
Po raz pierwszy pierniczki z tego przepisu piekłam rok temu. Byłam ciekawa smaku, bo nie robiłam jeszcze piernika czy też pierniczków z ciasta dojrzewającego, czyli leżakującego sobie w chłodzie naszej lodówki ponad miesiąc. Upiekłam pierniczki na pocz...
Mieszam w garnku
Ciastka
,
Inne
,
Pierniki
Panettone – świąteczna włoska babka
Półtora kilograma żywej wagi. Wielki, rumiany bochenek, którego zapach rozszedł się po domu z prędkością światła w momencie otwarcia piekarnika. Piękny, wielki, ciężki. Pełen rodzynek i skórki pomarańczowej. Lśniący wypiek o bujnych kształtach wyrósł j...
Madame Edith
Wielkanocna babka pomarańczowa
Od wieków królową wszystkich drożdżowych babek jest słynna panettone wysoka baba w kształcie kopuły serwowana we Włoszech na Boże Narodzenie i Nowy Rok. Odświętna i dystyngowana; []
jadłonomia · roślinne przepisy
Che cosa bolle in pentola… – grudzień 2015
Comiesięczny przegląd włoskich internetówŚwięta, święta i po świętach. Wybaczcie ten nieco tendencyjny wstęp, ale piszę dzisiejszą Pentolę dojadając ostatnie pierogi z kapustą i grzybami, a następnie popijając z wolna gorący barszcz... Czas biegnie nie...
Italianizzato
Wino
,
Sycylia
,
Che cosa bolle in pentola...
,
Emilia-Romagna
,
Polityka
,
Muzyka włoska
,
Modena
,
Parma
,
Etna
,
Panettone
,
Jovanotti
Boże Narodzenie we Włoszech. Warsztaty w Akademii Kulinarnej Whirlpool
To były warsztaty, które niezwykle przyjemnie zapadną w moją pamięć. Wspaniale zorganizowane przez Irminę w Akademii Kulinarnej Whirlpool. Już następnego dnia ‚po’ w skrzynce mailowej miałam wiadomość z podziękowaniem za udział. A jeszcze następ...
Kuchennymi drzwiami
Oliwa
,
Kuchnia włoska
,
Boże Narodzenie
,
Warsztaty dla Blogerów
,
Napoje i drinki
Idealne ciasto na uzupełnienie poziomu cukru w organizmie -BROWNIE
Jak pisaliśmy TU czekolady są różne, my staramy się używać tych bardziej czekoladowych czyli deserowych. Są bardziej aromatyczne no i zdrowsze. Kiedy dawno temu Magda pierwszy raz upiekła brownie od razu pokochałem to ciasto. Już sam zapa...
M&M Cooking
Mmcooking
,
Ciasto
,
Desery
,
Ciasta
,
Czekolada
,
Brownie
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone