Pomysł na pyszny, nieco wyszukany obiad - pierś z indyka w formie rolady ze szpinakiem, zapieczona w cieście francuskim. Intryguje nie tylko wyglądem, ale przede wszystkim smakiem. Delikatne, soczyste mięso, chrupiąca warstwa ciasta... Pycha! Taka rola...
Pomysł na pyszny, nieco wyszukany obiad - pierś z indyka w formie rolady ze szpinakiem, zapieczona w cieście francuskim. Intryguje nie tylko wyglądem, ale przede wszystkim smakiem. Delikatne, soczyste mięso, chrupiąca warstwa ciasta... Pycha! Taka rola...
Marynowana mozzarella to jeden z moich ulubionych dodatków do pysznego domowego pieczywa. Mozzarella najlepiej smakuje z bazylią i pomidorami to jest fakt! Jeśli zgadzacie się z tym stwierdzeniem, to koniecznie spróbujcie mozzarelli z tego przepisu. Ma...
Latem jemy całkiem dużo fety, co się chyba da zauważyć w naszych przepisach. A to posypiemy nią jakieś danie, choćby ostatnio zapiekane nadziewane papryki, a...
Artykuł Marynowana feta w oliwie z ziołami i czosnkiem pochodzi z serwisu Magazyn Kuchenny....
Rolada z piersi indyka ze szpinakiem, ricottą i suszonymi pomidorami nie tylko pięknie wygląda na stole, ale też wybornie smakuje. To doskonały, zdrowy i lekki obiad na wszelkie przyjęcia i imprezy rodzinne. Smakuje zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Ta...
Wyborny przepis na rolady z indyka faszerowane szpinakiem. Całość skąpana w sosie z gorgonzoli. Chrupkości nadaje podprażony słonecznik.
Post Rolada z indyka pojawił się poraz pierwszy w Magazyn kulinarny Codogara.
Składniki:1,5 kg piersi z indyka125 ml oliwy rzepakowej1 czerwona papryka10 dkg suszonych moreli sól pieprz czarny świeżo mielony 1 jajkoMięso przecinamy tak, by powstał dość duży płat.Ścinamy przy tym skrawki mięsa, które to kroimy w drobniutką kostkę...